İşin sırrı sabır

Güncelleme Tarihi:

İşin sırrı sabır
Oluşturulma Tarihi: Eylül 22, 2009 00:00

Alman hocanın dediği gibi F.Bahçe geçen yıldan farklı mı? Aziz Yıldırım’ın üç yıl üst üste şampiyonluk sözü vermesine rağmen, tecrübeli teknik adamın kafasındaki takım için iki yıl istemesi mantıklı mı? Bu soruları Hürriyet yazarları cevapladı...

KORKUT GÖZE
Onun dini imanı puandır


F.BAHÇE’nin geçen sezondan farkı artık kazanmasını biliyor. Daum, kazanmaya oynar ve güzellikleri estetikte değil gerçeklerde arar. Onun dini imanı puandır. “Kafamdaki Fenerbahçe için iki yıl isterim” sözü de bir gerçeğin ta kendisidir. Fenerbahçe, kimlere neler verdi, Daum’a da bir-iki yıl versin. En azından denesin. Ben bu adama inanıyorum. Daum da biliyor ki, kafasındaki düşlerini gerçekleştireceği en uygun takım Fenerbahçe’dir. Bu iki yıl çok şeyler kazandırabilir. Denemeye değer.

ERMAN TOROĞLU
Tuhaf olan Aziz Yıldırım’ın sözü


BU Fenerbahçe’nin 6 maçta 6 galibiyet alması, Türkiye Süper Ligi’nin kalite düzeyini gösteriyor. Geçen sezondan ne değişik? Takım daha iyi mücadele ediyor, biraz daha hırslı o kadar. Bu ideal bir tablo mu? Kesinlikle değil. Bence, Daum’un dediği gibi iki değil 3-4 yıldan evvel bu Fenerbahçe ideal seviyeye gelemez. Hiçbir teknik adam da getiremez. Daum, bu söyleminde yerden göğe kadar haklı. Ama, Aziz Yıldırım ise 3 yıl üst üste şampiyonluk sözü veriyor. İşte tuhaf olanı da o.

ALTAN TANRIKULU
Başkanı çok fazla dinliyor


FENERBAHÇE’deki en büyük fark Daum ile Aragones. İspanyol hoca takımın ruh halinden anlamıyordu. Bir kere yaş olarak, jenerasyon olarak çok uzaktı futbolculara. Üstelik Türkiye’yi de tanımıyordu. Daum ise bizim coğrafyamızı, yapımızı, futbolcuları ve basını çok iyi biliyor. Ama, onun da bir eksisi var. Başkanın sözünü çok dinliyor. Aziz Yıldırım, takımın üzerinden elini çekerse, Daum ile başarıya gidilir. Fenerbahçe’nin hedefi Türkiye Ligi’ni üst üste üç yıl kazanmak değildir. Son cümlem anlayana...

ERCAN SAATÇİ
Daum’un sığındığı liman hep aynı


AZİZ Başkan 3 yıl üst üste şampiyon olacaklarını söylüyor. Daum, 2 yıl süre veriyor. Kamuoyuna göre Avrupa’da da başarılı bir Fenerbahçe olmalı. Taraftar da “İyi futbol oynayın ve bizi mutlu edin” diyor. Bütün bu söylemlere rağmen ortada da bir istatistik var. Daum’un, Türkiye’de her zaman sığındığı denklem ortada. Horoz misali. “Ben polemiğe girmem, işimi yaparım” felsefesiyle futbolun eğlenceli tarafını görmezlikten geliyor. Bu galibiyetler F.Bahçe’yi şampiyonluğa taşır ama taraftarını da kanser eder.

KANAT ATKAYA
Fener camiası sabır konusunda sabırsız


DAUM’un lafından yola çıkılırsa, Fenerbahçe baştan kaybeder. Aziz Yıldırım’ın üç yıllık sözü var. Fenerbahçe camiası sabır konusunda sabırsız. İki yıl sarı lacivertli çatı altında uzun bir süreç. Geçen sezonki takımla bu sezonki takım arasındaki fark, tetiklenmesi. Emre bazen sinir yapıyor veya rakipte bir şeyler oluyor. Bu takım tetikleniyor. Ama, F.Bahçe yine durgun ve beklenen futbolu sergileyemiyor. Büyük bir değişiklik yok. Ancak bir gerçek var ki Emre’li F.Bahçe daha iyi oluyor.

SADi KEMAL YAŞAR
İşler iyi giderken polemik olmamalı


KAZANAN her zaman haklıdır ilkesinden yola çıkmak gerekirse, Daum haklı. Ancak ortada kötü futbol gerçeği de var. Diyarbakır, Manisa, Bursa ve İstanbul BŞB maçları şans golleriyle geçildi. Geçen yıl ile aradaki fark 12 puan. Yeniden yapılanan kadro geçiş dönemini fire vermeden atlattı. İlk amacı kazanmak olan Daum’un tecrübesi ile sıkıntıları aşacağını düşünüyorum. İlerleyen haftalarda Fenerbahçe daha iyi oynayacak. Taraftarın işler iyi giderken futbolcularla polemiğe girmesi çok sakıncalı.

İkiye katladı

F.BAHÇE Aragones yönetiminde geçen sezon ilk 6 haftada 2 galibiyet, 4 yenilgi almış, 8 gol atıp, 9 gol yemişti. Daum idaresindeki sarı lacivertliler ise 6’da 6 yapıp rekora doğru koşarken 12 gol atıp, kalesinde sadece iki gol gördü.

GEÇEN SEZONKİ İLK 6 HAFTANIN F.BAHÇE’Sİ
G.Antep-F.BAHÇE: 1-0
F.BAHÇE-İstanbul BŞB: 2-0
Hacettepe-F.BAHÇE: 2-1
F.BAHÇE-G.Birliği: 3-0
Sivas-F.BAHÇE: 2-1
F.BAHÇE-Kayseri: 1-4

BU SEZONKİ İLK 6 HAFTANIN F.BAHÇE’Sİ
Denizli-F.BAHÇE: 0-2
F.BAHÇE-Sivas: 3-0
D.Bakır-F.BAHÇE: 1-3
F.BAHÇE-Manisa: 2-1
Bursa-F.BAHÇE: 0-1
F.BAHÇE-İst.BŞB: 1-0

F.Bahçe’de eller bugün öpülecek

F.BAHÇE Kulübü’nde bayramlaşma töreni bugün yapılacak. Bayramlaşma Faruk Ilgaz Tesisleri’nde saat 11.30-14.30 arasında gerçekleştirilecek. Bayramlaşma törenine Yüksel Günay başkanlığındaki Yüksek Divan Kurulu, Kulüp Yönetim Kurulu ile kulüp üyelerinin ve eski sporcuların katılacağı ifade edildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!