İranlı kadın golfçüler Belek'te

Güncelleme Tarihi:

İranlı kadın golfçüler Belekte
Oluşturulma Tarihi: Eylül 04, 2008 14:23

TÜRKİYE Golf Federasyonu'nun bu yıl 7'ncisini düzenlediği Uluslararası Açık Amatör Golf Şampiyonası Belek'te başladı. Turnuvaya bu yıl ilk kez İran'dan 4 kadın sporcu katıldı.

Haberin Devamı

İranlı golfçünün fotoğrafları

7'nci Açık Amatör Golf Şampiyonası, Antalya'nın Serik İlçesi'ndeki Belek Turizm Merkezi'nde bulunan Cornelia Golf Club'de başladı. Türkiye Golf Federasyonu'nun düzenlediği turnuvaya toplam 135 sporcu katıldı. Pazar günü sona erecek turnuvaya ilk defa bu yıl İranlı 4 kadın sporcu da katılıyor.

Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu, bu yıl katılımın rekor düzeyde olduğunu belirterek, Güney Afrika, Belçika ve İran'dan gelen golfçüler olduğuna dikkat çekti. Ağaoğlu, şöyle konuştu:

“İranlı bayan golfçülerin turnuvaya katılması Türk golfü açısından çok önemli. Bu turnuva Türkiye Golf Milli Takımı olarak dünya şampiyonası öncesi milli takımımız için çok ciddi bir hazırlık olacak. Burada en azından eksiklerimizi görme açısından yararlı olacak. Turnuvayı Belek'te yapmamızın tek amacı ise buradaki golf sahalarının 2008 yılında Avrupa'nın en iyi golf sahaları ödülünü almasıdır. Artık Türk golfü yavaş yavaş hak ettiği yeri alıyor. Onun için dünyadaki golfçüleri Belek'teki sahalara çekmek en büyük hedefimiz.”

Haberin Devamı

Başkan Ağaoğlu, 2012 yılında yapılacak Dünya Golf Şampiyonası'na Türkiye olarak ev sahipliği yapmak istediklerini belirterek, bunun için 13 Ekim 2008'de Avustralya'da yapılacak oylama için çalışmalarını sürdürdüklerini kaydetti. Ağaoğlu, bu konuda Türkiye'nin en büyük rakibinin İtalya olduğunu söyledi. Belek'teki turnuvada Türk golfçüler Recep Turan, Ramazan Gök, Gökhan Yamaç, Mustafa Hocaoğlu, Gencay Özcan, Güray Yazıcı, Selin Özgür de yarışıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!