Irak'ta bir Türk antrenör

Güncelleme Tarihi:

Irakta bir Türk antrenör
Oluşturulma Tarihi: Nisan 04, 2013 13:22

Irak Tekerlekli Sandalye Basketbolu Milli Takımı Antrenörü Harman Yazıcıoğlu, amacının ülkede tekerlekli sandalye basketbolunu bir üst seviyeye çıkarmak olduğunu bildirdi.

İzmir Büyükşehir Belediyespor'la ikili kamp yapmak için İzmir'de bulunan Irak Tekerlekli Sandalye Basketbolu Milli Takımı, çalışmalarını tamamladıktan sonra cumartesi günü İstanbul'a gidecek. Türkiye'de İzmir Büyükşehir Belediyespor'un başında bir çok başarıya imza attıktan sonra Irak Milli Takımı'nın başına geçen Harman Yazıcıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Irak'ta tekerlekli sandalye basketbolunun seviye olarak düşük olduğunu belirterek, “Amacım Irak'ta tekerlekli sandalye basketbolunu bir üst seviyeye çıkarmak” dedi. Bu nedenle çalışmalarını ülke dışında yaptıklarını kaydeden Yazıcıoğlu, bunun takımın gelişimine çok katkısı olduğunu dile getirdi.
Yazıcıoğlu, Irak'ta yaşanan olayların ardından engelli nüfusun arttığını ifade ederek, “Onlar da dışarıya fazla çıkmıyor. Bu kişileri topluma tekrar kazandırmak için bazı çalışmalar yürütüyoruz. Onları spora çekmeye çalışıp, savaşın olumsuz etkilerini ortadan kaldırmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

Oyuncular

Irak Milli Takımı oyuncularından Khadim Juda da tekerlekli sandalye basketbolunun Irak'ta 20 senedir varolduğunu belirterek, “İzmir'deki kampımız çok verimli geçiyor. İzmir Büyükşehir Belediyespor ile oynadığımız karşılaşmalar bize katkı sağlıyor” dedi.

Irak'taki mevcut durumun kendilerini çok etkilemediğini kaydeden Khadim Juda, “Bizim işimiz ayrı, o iş ayrı” diye konuştu. Ayad Qasim de İzmir kampının çok verimli olduğunu, çalışmalarına devam edeceklerini söyledi.
Türkiye'de tekerlekli sandalye basketbolunun iyi olduğunu dile getiren Raad Jassim de “Buradaki ilgiden çok memnunuz. Kendi basketbolumuzu geliştirmek için verimli bir kamp süreci yaşıyoruz” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!