İpek rakibine direnemedi

Güncelleme Tarihi:

İpek rakibine direnemedi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 2011 11:31

Kulübü ENKA'da ilk ITF Junior finalini oynayan İpek Soylu, Liechtensteinlı rakibine 6-3, 6-4'lük setlerle yenilerek ikincilikte kaldı

Haberin Devamı

Türk tenisinin yetenekli gençlerinden İpek Soylu, ENKA Gallipoli Cup ITF Junior Turnuvası'nda ikinci oldu. Turnuvaya iki numaralı seribaşı olarak katılan Soylu, finalde 1 numaralı seribaşı Kathinka Von Deichmann'a 6-3, 6-4'lük setlerle yenildi.

Kendi kulübünde ilk ITF Junior finaline çıkan İpek Soylu, final maçına tutuk başladı. İlk sette 3-0 geriye düşen Soylu 1-5'den sonra iki oyun almasına rağmen seti 3-6 kaybetti. İkinci sette daha mücadeleci bir oyun sergileyen 15 yaşındaki genç raket ilk sekiz oyunda kendi servisine tutunmayı başardı. Dokuzuncu oyunu puan vermeden alarak bu sette 5-4 öne geçen Von Deichmann, daha sonra İpek'in servisini de kırarak seti ve maçı kazanmayı başardı.

İpek Soylu bir gün önce de Skye Hopper ile birlikte oynadığı double finalini kaybederek ikinci olmuştu.

Haberin Devamı

ENKA Gallipoli Cup ITF Junior Turnuvası'nın erkekler finalini de Orange Bowl şampiyonlarından İngiliz Joshua Sapwell kazandı. Sapwell finalde Belçikalı rakibi Clement Geens'i 6-4 ve 6-3'lük setlerle mağlup etti.

Direktörlüğünü Lerna Gürgen'in yaptığı turnuvada dereceye girenlere kupa ve madalyaları, Club İstanbul @ ENKA Müdürü Okan Armağan ve turnuvanın başhakemi M. Ganim Talay tarafından verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!