İnternette Avcılara yönelik site

Güncelleme Tarihi:

İnternette Avcılara yönelik site
Oluşturulma Tarihi: Mart 11, 2001 00:00


İnternette sayıları her geçen gün artan sitelere, avcılar için hazırlanmış ''avsilah.com'' adlı bir site eklendi.

Sektörün daha iyi tanıtılması, avcılara rehber olması amaçlanan ve bir süre önce hizmet vermeye başlayan sitede, av ve atıcılık alanında akla gelen tüm sorulara yanıt bulmak mümkün.

Avcılık ve av sektörünün daha iyi tanıtılması için hazırlanan sitede, bu konuyla ilgili başta kanunlar olmak üzere ikinci el silah satışı, tüfek ve silah bakımı, av ürünü satan bayiler, av fişekleri, av yayın organları, tamirciler, aksesuarcılar, av yemekleri, av hayvanları gibi konular yer alıyor.

Tabanca çeşitlerinin görsel efektlerle süslendiği sitede, silah bakımına ilişkin tüm ayrıntılara yer verilirken, av sırasında herhangibir kaza durumunda yapılması gerekenler de ilkyardım bölümünden öğrenilebiliyor.

Av hayvanlarıyla yapılabilecek yemeklerin tariflerinin bulunduğu sitede, özellikle bıldırcın, çulluk, keklik, sülün, yaban ördekleri, tavşanların nasıl pişirilip servis yapılacağı anlatılıyor.

''Avcının Bilgi Bankası'' olarak nitelendirilen sitenin, tüfek kullanımı ve bakımıyla ilgili rehberinde ise şu uyarılarda bulunuluyor:

  • Tüfeği kullanmayacağınız zaman içinde asla fişek bulundurmayın.
  • Tüfekte fişek bulunmuyorsa tetik düşürmeyin.
  • Kullanım anı dışında tüfeğin emniyeti kapalı olmalıdır.
  • Tüfeğinizi çocuklardan uzak tutun, ehli olmayan insanlara verip atış yapmasını istemeyin.
  • Av esnasında tüfeğinizin kendinize ve yanınızdakilere zarar vermeyecek bir biçimde taşınmasına mutlaka özen gösterin.
  • Avlanırken namlunun ucunun tıkanmamasına dikkat edin. Aksi takdirde tüfeğinizde hatalı kullanımdan kaynaklanan hasar oluşabilir.
  • Her av dönüşü tüfeğinizin mekanik olarak çalışan yerlerini temizleyip, silah yağı ile yağlayın. Bu işlemleri yaparken yalnız olmaya ve kesinlikle şarjörde fişek bulundurmamaya dikkat edin.

    Sitede ayrıca, avlanma tarihleri ve avlanmanın yasak olduğu yerler gibi konular da yer alıyor.
    (aa)

  • Haberle ilgili daha fazlası:

    BAKMADAN GEÇME!