İnter en kötü sezonunu geçiriyor

Güncelleme Tarihi:

İnter en kötü sezonunu geçiriyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2000 00:00

Haberin Devamı

İtalya’nın köklü takımlarından Hakan Şükür’ün de oynadığı İnter, tarihinin en kötü zamanlarından birini yaşıyor.

Ligde en son şampiyonluğunu teknik direktör Giovanni Trapattoni ile 1988-89 sezonunda kazanan İnter, bu sezon 11. hafta sonunda 13 puanla ligde 10. sırada yer alırken, son 10 yıldır hiç bu kadar kötü bir durumda bulunmuyordu.

Kadrosunda, özellikle gol yollarında Vieri, Hakan Şükür, Recoba, Zamorano gibi yıldız futbolcuları bulunduran mavi-siyahlı ekipte golcülerin bu zamana kadar attığı gol sayısı toplam 7 oldu. İtalya liginde Udinese’de oynayan Sosa sadece tek başına bu kadar gol atarken, Shevchenko (Milan) ve Batistuta’nın (Roma) ise ligde 10’ar golleri bulunuyor.

İtalyan basını tarafından da ligin „en kötü hucüm yapan takımları“ arasında gösterilen İnter’de, 2. hafta göreve getirilen teknik direktör Tardelli de her seferinde „Oyunda tek eskik gol“ türünde demeçler veriyor. Bu zamana kadar takımı düzeltemediği için Tardelli’nin de „son durağa“ yaklaştığı söyleniyor. 23 Aralık Cumartesi günü ligde 3. sırada bulunan Atalanta ile oynanacak maçı İnter için „kader maçı“ şeklinde gösteren İtalyan basını, bir yenilgi daha alınması halinde Tardelli’nin görevine son verilebileceğini iddia ederken, Milano’da „Lippi tekrar dönebilir“ iddialarının dolaştığı belirtildi.

Tardelli’nin İnter’de göreve geldiğinden bu yana 10 maçta 3 galibiyet, 4 beraberlik, 3 de yenilgisi bulunurken, ikinci lige düşecek olan son dört takımdan en üstteki Napoli ile aralarında 3 puan fark olması İnterli yöneticileri düşündürüyor.

Taraftarlar, alınan kötü sonuçlar sonrası takım ve yöneticiler üzerinde baskı oluşturmaya başlarken, Başkan Massimo Moratti’yi de istifaya çağırdı.

Bu arada, transfer konularında ise Recoba’nın takımdan ayrılacağı ve Vasco da Gama’dan Romario’nun alınacağı tekrar gündeme geldi. Sezon ortasında bir yenilikten geçmesi ve bazı oyuncularını satması beklenen İnter’in, Olimpiyakos’tan Georgatos, Perugia’dan Materazzi ve Udinese’den Jorgensen’i izlediği biliniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!