İnsanlığı da özel

Güncelleme Tarihi:

İnsanlığı da özel
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 24, 2008 00:00

"Benim için kırdığım rekorlardan çok ülkem adına kazandığım altın madalyalar daha değerli. Ülkemiz için gurur duyulacak bir başarıya imza attık. Benim işim koşmak ve koşarak istediğim noktaya ulaştım."

PEKİN 2008’e atletizmde aldığı 3 altın madalya ve adını yazdırdığı 3 dünya rekoruyla damga vuran Usain Bolt, yarışmalar sonrası yaptığı dans ve şovu nedeniyle kimilerinin tepkisini çekse de dün sportif başarısı yanında insancıl yönüyle gönülleri bir kez daha fethetti. Jamaika’nın Westin Beijing Hotel’deki kafile evinde gerçekleşen özel buluşmada Bolt, Çin’in Sichuan bölgesinde deprem felaketi yaşayan depremzedeler için 50 bin dolar kişisel yardımda bulundu. Jamaikalı sprinter, Çin halkının kendisine gösterdiği yakın ilgi ve gönülden desteğe böylece bir nebze olsun karşılık vermek istediğini söyledi.

Westin Hotel’deki buluşmaya annesi Jennifer, babası Welesl, kız arkadaşı Mizian Evans ile birlikte gelen Usain Bolt, ailesini ve antrenörü ile menajerini tek tek espriler yaparak tanıttı. Çin Kızıl Haç’ına yaptığı destek sonrası 22 yaşındaki genç atlet, "Bu yardım, Çin’in Sichuan Bölgesi’deki depremzede çocuklara benden küçük bir armağan. Bu çocuklardan bazıları ciddi biçimde yaralandılar ve belki de bir daha ne koşabilecek ne de dans edebilecek. Onlar için çok zor bir süreç ve ümit ediyorum, onların yüzünü bir parça güldürebilirim" dedi.

Depremde göçük altında kalan ve ciddi biçimde yaralanan, tekerlekli sandalye ile toplantıya gelen 14 yaşındaki Jiuan Lun ve 13 yaşındaki Huang Siu ile bir süre sohbet edip, çocukların yaptıkları resimleri inceleyen Usain Bolt, 6 çocuğu gelecek yıl Jamaika’da yapılacak Dünya Plaj Sprinti’ne davet etti. Bunun üzerine Jamaika Turizm Bakanı Edmund Bartlett de çocuklardan Jamaika’da tatil için misafirleri olmalarını istedi. Bolt’un 50 bin dolarlık çekini alan Çin Kızıl Haç Genel Sekreteri Xuan Guo Liu da Jamaikalı atlete yardımı için teşekkür ederken, plaket ve çeşitli hediyeler sundu. 2007 Dünya Güzeli Çinli Zi Lin Zhang da buluşmaya renk katarken, Bolt’a ipek bir atkı hediye etti.

Şampanya patlattı

Beijing’de kazandığı üç altın madalyanın ve rekorların kendisi için büyük önem taşıdığını dile getiren Bolt, "Benim için burada kırdığım rekorlardan çok ülkem adına kazandığım altın madalyalar daha değerli. Ülkemiz için gurur duyulacak bir başarıya imza attık. Benim işim koşmak ve koşarak istediğim noktaya ulaştım" dedi.

Jamaika takımı önceki gece Beijing’in ünlü eğlence yeri China Doll’a giderek atletizmdeki başarılarını ve Bolt’un performansını kutlarken, ünlü sprinter bir şişe şampanya içtiğini söyledi. Kungfu’nun da ilgisini çektiğini belirterek ilginç figürler yapan Bolt, "Çok mutluyum, çünkü çalışarak bu noktaya geldim. Şimdi yine çalışarak yaptığım bu dereceleri ve zirvedeki yerimi korumalıyım. Rekorlar ve madalyalar insanları değiştirebilir ama ben değişmeyeceğim. 200 metredeki derecemin ve yarışımın hayatımda farklı bir anlamı var" diye konuştu.

Arjantin taraftarı

2010 Dünya Kupası’na ev sahipliği yapacak Güney Afrika’nın organizasyon komitesi yetkilileri Usain Bolt’u ülkelerine ve kupanın tanıtımına davet etti. Jamaikalı atlet, kendisine verilen iki futbol topunu imzalayarak dempremzede çocuklara hediye etti. Futbolu çok sevdiğini ve oynadığını dile getiren Bolt, "Futbolu çok seviyorum ve izliyorum. Futbolda forvette oynuyorum. Hızlıyım ve bunu hücumda iyi değerlendiriyorum. Bu yüzden rakiplerim benden çok çekiniyor. Tuttuğum takım ise Arjantin. Onları destekliyorum" diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!