İnönü'ye ameliyat

Güncelleme Tarihi:

İnönüye ameliyat
Oluşturulma Tarihi: Eylül 07, 2010 00:00

Yaz boyunca konser ve yoğun maç trafiğinin yanı sıra, aşırı sıcakta kavrulan çimler havalandırıldı, gübrelendi ve özel işlemden geçirildi.

HAZİRAN ayında çok sayıda metal müzik grubunun sahne aldığı 3 gün süren ve yaklaşık 50 bin kişinin ağırlandığı Sonisphere Festivali’ne ev sahipliği yapan, ardından yoğun maç trafiği ve aşırı sıcaklar nedeniyle tahrip olan BJK İnönü Stadı, 2 haftalık bakımla eski haline döndü. Spor Yapı tarafından bakımı üstlenen saha zemini hakkında bilgi veren Beşiktaş’ın tesislerden sorumlu yöneticisi Orhan Saka, şunları söyledi:

Hiçbir engel yok

“Büyükşehir Belediyespor maçından sonra bu sahada Kasımpaşa da maç oynadı. Karşılaşma bitiminden itibaren sahada yüzey temizleme ve köklerin havalandırılması işlemleri yapıldı. Ayrıca özel ekim yapıldı. Metre kareye 30 gram ekim yapılması gerekirken 70 gram yapıldı, gübrelendi. Yeni ekilen çimlerin çıkma süresi 4-5 hafta sürecek. İnönü Stadı’nda bu hafta Ankaragücü ile yapacağımız maçta görüntü kirliliği yaşanabilir. Ama 26 Eylül’e denk gelen 6. haftadaki Antalyaspor karşılaşmasında bu saha hazır hale gelecek” diye konuştu..

Bakımlar sürüyor

Spor Yapı Şirketi yetkilileri ise İnönü Stadı ile birlikte Atatürk Olimpiyat Stadı, Ali Sami Yen Stadı, Antalya Atatürk Stadı, Yozgat Yenişehir Stadı, İzmit İsmetpaşa Stadı, Maltepe Stadı, Karabük Şehir Stadı, Gebze Stadı’nın bakımından sorumlu olduklarını ifade ettiler. Yetkililer, hava sıcaklığının yüksek olması nedeniyle sorun yaşadıklarını, ancak kısa sürede gerekli çalışmayı alacaklarını söylediler.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!