İngiltere'nin başı Marsel ile dertte

Güncelleme Tarihi:

İngilterenin başı Marsel ile dertte
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2010 10:43

Miami'de yapılan Sony Ericsson Open Tenis Turnuvası'nın ilk turunda Uruguaylı Pablo Cuevas'ı eleyerek ikinci turda Juan Monaco'nun rakibi olan Marsel İlhan'ın başarısı, İngiliz The Guardian ve Daily Telegraph gazetelerinde büyük ilgi gördü.

Haberin Devamı

The Guardian, Marsel İlhan'ın daha şimdiden Andy Murray ve Büyük Britanya takımı için önemli bir tehdit oluşturduğunu yazdı.

Geçtiğimiz Ocak ayında İngiltere'nin iki numaralı tenisçisi Alex Bogdanovic'i eleyen Marsel'in İngiltere'nin Litvanya karşısında en iyisi olan James Ward'dan çok daha iyi bir tenisçi olduğunu iddia eden gazete, Temmuz ayındaki Davis Cup mücadelesinde İngiltere'nin başının Marsel İlhan'la dertte olduğunu yazdı.

Marsel İlhan ise, Guardian'a verdiği röportajda "İngiltere'ye karşı başarı kazanırsak büyük bir sürpriz olur ve tarih yazarız. Andy Murray karşısında oynamak isterim, çok önemli bir tenisçi" diye konuştu.

Guardian, Marsel'in Wimbledon geldiğinde ilk 100'de yer alabileceğini ve kendisine olan güveninin dünya sıralamasındaki yerinden hızlı arttığını söyledi.

Haberin Devamı

Daily Telegraph da, önümüzdeki Temmuz ayında Eastbourne düzenlenecek Davis kup turnuvasında İngiltere'nin önündeki en büyük engelin Marsel İlhan olacağını yazdı. Gazete, Marsel'in performansının her maçta biraz daha arttığını belirterek, "Eğer böyle giderse, 22 yaşındaki Türk tenisçi İngiltere'yi Davus Kupası'nın en alt grubuna itecek" diye yazdı.

İngiliz Tenis Federasyonu'nun derhal "İlhan Nasıl Durdurulacak" başlıklı geniş bir dosya hazırlaması gerektiğini kaydeden Daily Telegraph, Özbekistan'da doğduktan sonra, babasının tenis raketi alacak parası olmadığı için Türk tenis federasyonunun yardımıyla sahalara çıkan İlhan'ın bugün İngiltere'ye tehdit oluşturacak bir noktaya geldiğini belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!