İngiltere'den FIFA'ya tehdit

Güncelleme Tarihi:

İngiltereden FIFAya tehdit
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2011 15:26

FIFA Genel Sekreteri Jerome Valcke, Dünya Kupası adaylık sürecinde, bazı icra kurulu üyelerinin, kendilerinden rüşvet istediğini ileri süren, eski İngiltere Futbol Federasyonu Başkanı Lord Triesman'a sert tepki gösterdi.

Haberin Devamı

İngiltere Spor Bakanı Hugh Robertson ise rüşvet iddialarının araştırılmaması halinde, FIFA üyeliğinden ayrılacakları uyarısında bulundu.

İngiltere için 2018 Dünya Kupasına ev sahipliği yapmak büyük önem taşıyordu. Ancak 22 FIFA İcra Kurulu Üyesi'nin katıldığı oylamada, ev sahipliği hakkı Rusya'ya verildi. İngilizler o günden bu yana FIFA ile savaş halinde. Eski futbol federasyonu başkanı Lord Triesman'ın açıklamaları, krizi daha da tırmandırdı. Triesman, adlarını da vererek, 4 icra kurulu üyesinin, oylarını İngiltere'den yana kullanmaları için, rüşvet istediklerini ileri sürdü. Triesman'a göre, İngiltere'nin ev sahipliği hakkını alamamasına, rüşvet vermeye yanaşmamaları neden oldu. İngiliz basını, 2022 Dünya Kupası adaylık sürecinde de, ev sahipliği hakkını kazanan Katar'ın, 2 üyeye rüşvet verdiğini öne sürüyor.

Haberin Devamı

Lord Triesman'ın "elimde kanıt var" diyerek yaptığı suçlamalar, FIFA’da şok etkisi yarattı. Başkan Sepp Blatter, kanıtları biran önce görmek istediğini söyledi. Genel sekreter Jerome Valcke ise karşı atağa kalktı. Valcke; "Triesman'ın elinde kendilerinden rüşvet istendiğine dair kanıt varsa, bu kanıtlar neden oylamadan önce ortaya çıkmadı?. Neden kimse bizi uyarmadı?" diye konuştu.

İngiltere Spor Bakanı Hugh Robertson ise FIFA’ya, rüşvet iddialarını ciddi şekilde araştırması uyarısında bulundu. FIFA’nın şeffaf bir soruşturma açmasını isteyen Robertson, İngiltere'nin üyelikten çekilebileceği ültimatomunu da verdi. "FIFA, üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmekten kaçınırsa, tüm seçenekleri değerlendireceğiz" diyen spor bakanı, kurum içinde acilen değişime gidilmesi çağrısı da yaptı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!