İngiltere'de holigan sayısı artıyor

Güncelleme Tarihi:

İngilterede holigan sayısı artıyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 05, 2005 11:15

İngiltere'de geçen sezonda statlara girmesi yasaklanan hooligan sayısının rekor düzeye ulaştığı açıklandı.

Gerek yurt içinde, gerekse İngiliz takımlarının ve milli takımının deplasmanda oynadıkları maçlara girmeleri yasaklanan kişilerin sayısının 2004-2005 sezonunda 1,000 artarak toplam 3 bin 153 sayısına ulaştığı bildirildi.

Bu arada bazı kulüplerin maçlara gelmesi yasaklanan taraftar sayısı da açıklandı. Buna göre İstanbul'daki olaylar sırasında bir taraftarını kaybeden Leeds United kulübünün 128 yasaklı taraftarla ikinci sırayı aldığı, ilk sırada ise 133 yasaklı taraftarla Portsmouth kulübünün bulunduğu bildirildi. Manchester United'ın 101, Middlesborough'un 73 ve Nottingham Forest'ın ise 77 yasaklı taraftarı bulunduğu açıklandı.

Bu arada geçen sezonda futbolla ilintili şiddet yüzünden yapılan tutuklamalarda ise yüzde 11 oranında düşüş olduğu ve toplam tutuklama sayısının 3 bin 628'e gerilediği ifade edildi.

Leeds United kulübü'nün futbol şiddeti yüzünden 173 taraftarının tutuklandığı ve kulübün bu alanda birinci sırada bulunduğu, İngiltere'de geçen sezon oynanan maçların üçte ikisinde hiç tutuklama yapılmadığı, her 10 maçtan 8'inde ise sadece bir tutuklama yapıldığına dikkat çekildi.

Konuyla ilgili istatistikleri açıklayan İçişleri Bakan yardımcısı Paul Goggins, futbol holiganizmini yenmek için çabalarını sürdüreceklerini, bu konudaki toleranssız tutumlarından ödün vermeyeceklerini bildirdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!