İngiltere'de bu kulaklıklar artık yasak!

Güncelleme Tarihi:

İngilterede bu kulaklıklar artık yasak
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2013 02:04

İngiltere Futbol Federasyonu futbolculara ‘Kulaklık takma’ yasağı getirmeye hazırlanıyor.

Haberin Devamı

İNGİLTERE’de futbolcuların özellikle uluslararası maçlar sonrasında gazetecilerin röportaj talebini önlemek için taktığı kulaklıklara yasak geliyor. Bu durum Ada’da, “Utanmak taktik” olarak yorumlanıyor. Son olarak 2014 Dünya Kupası eleme grubunda Karadağ ile 1–1 berabere kalan İngiltere’de futbolcuların maç sonrası gazetecilerin sorularından kaçmak için kulaklıklarla stadyumu terk etmesi büyük tepki çekti.

Bardağı taşıran son damla

İngiltere Futbol Federasyonu geçen yıl Ekim ayında yayınladığı bir bildiri ile geniş kapsamlı kurallar yayınlamış, Polonya ile deplasmanda oynanan ve 1–1 sona eren maç sonrası da benzer görüntüler kameralara yansımıştı.

Başta Ashley Young olmak üzere Wayne Rooney, Walcott, Butland gibi oyuncuların kurallara rağmen gazetecileri pas geçmek için bu yönteme başvurması bardağı taşıran son damla oldu.

Haberin Devamı

Kuralları alt üst ettiler

Hip hop müziğin öncülerinden Dr.Dre ile özdeşleşen Beat kulaklıklar futbolcular tarafından tercih edilirken, son Olimpiyatlar’da yasak olmasına rağmen sporculara IOC kurallarına rağmen ülkelerinin temsil edildiği renklerde hediye olarak gönderilmesi ses getirmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!