İngiliz anahtarı

Güncelleme Tarihi:

İngiliz anahtarı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2014 23:18

Daily Mail yazarı Matt Barlow, Hürriyet için yazdı.

Haberin Devamı

CHELSEA CEPHESİNDE, JOSE MOURİNHO AYRI BİR EFSANE... KATI SAVUNMASI BU AKŞAM ARENA’DA BAŞROLDE OLACAK...

1- Kanat atakları İngiliz ekibinin en etkili silahı. Mancini, ilk olarak buraya önlem almalı.

2- Sarı kırmızılılar karşısında disiplinli ve sabırlı bir takım bulacak. Aynı şekilde karşılık şart.

3- Drogba duygusallık göstermez ve liderliği ele alırsa, eski takımı Chelsea’nin dengesini bozabilir.

G.SARAY bu akşam tarihi maçlarından birini oynayacak. Chelsea, istim üzerinde, güçlü, favori. Ama, sarı kırmızılılar da Avrupa’da özellikle de Şampiyonlar Ligi’nde bir başka kimliğe bürünüyor.
İngiltere’nin ünlü gazetesi Daily Mail’in yazarı ve Chelsea muhabiri Matt Barlow, mavileri ve sarı kırmızılıların bu akşamki maçta zafere nasıl gideceğini Hürriyet için değerlendirdi.
Matt Barlow, Jose Mourinho faktörünün altını çizerken, Chelsea’nin oyun yapısını “Galatasaray nasıl kazanır”ın şifrelerini anlattı:

Haberin Devamı

GOL YOLLARINI KAPATMAK ZORUNDA

1- CHELSEA, Eto’o ve Torres dışında iyi bir forvet adayı bulamadı. Galatasaray bu isimleri durdurmak için kanatlara önlem aldığı takdirde gol yollarını tamamen kapatma şansına sahip olacaktır. Chelsea disiplinli ve sabırlı bir takım. Mourinho istediği sonuçları almak için katı savunması ile bir kez daha ön plana çıkacaktır. Galatasaray bu disiplin ve sabıra karşı aynı şekilde yanıt verirse istediği sonuca ulaşmak için şans bulacaktır. Drogba’nın bu maçta göstereceği performans ve liderlik çok önemli. Duygusallık göstermez ve liderliği ele alırsa Chelsea’nın dengesini bozabilir.

MOURİNHO KAFASINA KOYDUĞUNU YAPAR

2- MOURINHO’nun yeniden dönüşü Chelsea taraftarları arasında umut ve hırsı yeniden gündeme getirdi. Takımdan ayrıldığından beri Chelsea iyi performanslar sergilemedi. 2010 yılında Premier Lig ve 2012’de Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu kazanan kadro tamamen Mourinho’nun inşa ettiği bir takımdı.
Tekrar Londra’ya ve Maviler’in başına döndüğünden bu yana bambaşka bir takım oluşturmak için kararlılığını göstermeye devam ediyor.
Yeni Chelsea, bir kez daha Mourinho ile şekilleniyor ve yolunda başarıyla ilerliyor.

Haberin Devamı

JOHN TERRY, YENİDEN LİDERLİĞE YÜKSELDİ

3- PORTEKİZ teknik adam tüm cephelerde yarışabilmek için forvet hattına takviye yapılmasını istemesine rağmen nedense tüm ağırlığını savunmaya verdi.
Chelsea’nin ligde oynadığı son 11 maçta sadece 3 gol yiyen defans kurgusu dikkat çekiyor. Mourinho, Cech gibi tecrübeli bir kalecinin önünde güçlü ve fizikli savunma hattıyla ligin en iyi savunmalarından birinin mimarı oldu. Benitez döneminde forma yüzünü unutan John Terry, Mourinho ile birlikte takım savunmasında yeniden lider konumuna yükseldi.

HERKES YILDIZ AMA O ÜÇLÜ BİR BAŞKA

4- JUAN Mata ve Kevin de Bruyne gibi isimlerin satılmasının ardından orta sahaya Mohamed Salah ile Nemanja Matic gibi futbolcular transfer edildi.
Şampiyonlar Ligi’nde ilerledikçe bu oyunculardan fayda sağlanacaktır ancak, Mourinho’nun en büyük kozları takımın tamamına yakını büyük yıldızlarla dolu olsa da Willian, Oscar ve Hazard üçlüsünden başkası değil.
Özellikle Hazard, bu takımın her şeyi. Kalitesi tartışılmaz.
Chelsea’nin mücadelelerine baktığımızda oyunun yönünü şekillendiren bu isimler, hücuma pozitif etki ederken, ekstra katkıyı attıkları gollerle sağlıyorlar.

Haberin Devamı


HIZLI VE KUVVETLİ OYNAMAYI SEViYOR

MOURİNHO, gerçek bir efsane. Açıklamalarıyla, hareketleriyle rakiplerini kızdırabiliyor ama Mata’nın gönderilip, Matic’in transferinden bu yana ne yapmak istediğini gözler önüne serdi. O, hızlı ve güçlü oynamayı seviyor. Galatasaray maçında gelişen Chelsea’yi daha yakından göreceğimizden eminim.
Mourinho’nun, kısa bir sürede önemli adımlar attığını görmüş olacağız. Ve Mourinho’nun başarısında katı savunmanın bir kez daha başrolde olacağını göreceğiz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!