İnanıyorum ki şampiyonlar Erzurum'dan çıkacak

Güncelleme Tarihi:

İnanıyorum ki şampiyonlar Erzurumdan çıkacak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 28, 2012 12:28

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, “İnanıyorum ki ileride şampiyon sporcular Erzurum'dan çıkacak” dedi.

Akdağ, 3 bin kişilik buz hokeyi salonunda, Erzurum Kış Sporları Festivali kapsamında düzenlenen gösteri programı öncesi yaptığı konuşmada, geçen yıl Erzurum'da düzenlenen 25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları'nın yıl dönümünde, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın selamını getirdiğini belirterek, Erzurum'un kış sporları ve turizminde önemli mesafe katettiğini söyledi.

Akdağ, şöyle konuştu:
“Bir gerçeğe işaret etmek istiyorum. En çok kazanan sporcular futbolcular olarak bilinir. Dünyanın en çok kazanan sporcusu Messi olarak biliniyor bir çok kişi tarafından. Ama biz biliyoruz ki dünyanın en çok kazanan sporcuları buz hokeyi oyuncularından çıkıyor. İnanıyorum ki ileride şampiyon sporcular Erzurum'dan çıkacak.”

Açılışa katılan eski TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin de yaptığı konuşmada, Erzurum'da 25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları'nın başarıyla düzenlendiğini vurgulayarak, “Oyunların alındığı dönemde Erzurumlular'ın tuttuğunu koparan insanlar olduğunu gördüm. Erzurum her türlü güzelliği hak eden bir şehir” diye konuştu.

Daha sonra halk oyunu gösterileri ile sanatçılar Nurullah Akçayır, İbrahim Erkal ve 2011 Eurovision Şarkı Yarışması'nda Eldar Gasımov ile birlikte birinciliği kazanan Azeri şarkıcı Nigar Cemal birer konser verdi.
Bu arada, Erzurum'da eğitimlerini sürdüren Afrikalı öğrenciler de pistteki geçit törenine katıldılar.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!