İnan Kıraç'tan Adnan Polat'ın açıklamalarına cevap

Güncelleme Tarihi:

İnan Kıraçtan Adnan Polatın açıklamalarına cevap
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2014 00:22

Galatasaray Eğitim Vakfı Başkanı İnan Kıraç, Adnan Polat'ın basın toplantısındaki sözlerine yanıt verdi. Kıraç, "Galatasaray efendiliği varsa Polat'ın konuşmaması gerekir. Birbirimizin yüzüne bakıyoruz" dedi.

Haberin Devamı

Galatasaray Eğitim Vakfı Başkanı İnan Kıraç, Skytürk 360 TV'de yayınlanan Telegol programında Adnan Polat'ın basın toplantısındaki sözlerine yanıt verdi.

İşte İnan Kıraç'ın sözleri;

"Rakamlar doğru konuşulmuyor, gerçeklerin açıklanması gerekir. Öyle zannediyorum ki toplum zaman zaman yanlış anlıyor, ben 78 yaşındayım ve Galatasaray'ı bir bütün olarak tutabilmek için elimden geleni yapıyorum. Söylenen şeyler çok yanlış, Galatasaray Eğitim Vakfı, Galatasaray'daki eğitim ile alakalıdır, benim de misyonum budur.

Galatasaray, örnek bir kurumdur. Mühim olan hadise, doğru hadiselere bakmak ve doğru kararlar verebilmek. 3.5 senedeki 1 milyarlık rakam yanlış, bunları bu şekilde konuşursak bir yere varamayız. Ünal Aysal en doğruları açıklar, ona sorun. Ben, Galatasaray Kulübü'nün içerisinde değilim."


"ŞİMDİ GELDİĞİMİZ YERE BAKALIM"

"Bana çok eskiden Galatasaray başkanlığı teklif edildi, eşim buna mani oldu, ona da teşekkür ediyorum. Sporda bugün geldiğimiz nokta ortada. Biz, İnönü Stadı'nda tüm taraftarlar ortak otururdu, ne polis ne de başkası vardı. Şimdi geldiğimiz yere bir bakalım."


"BEN POLAT'A OY VERMİŞ BİR ADAMIM"

"Adnan Polat sevmek ya da sevmemek mesele değil, ben Adnan Polat'a oy vermiş bir adamım. Adnan, o devrede kendi başkanını unuttu, davetiyesini unuttu, başkanına karşı saygısızlık yaptı. Sonra özür diledi ve artık yoruldu dedim. Başbakana, Galatasaray camiası böyle bir harekette bulunmaması lazımdı, bunu her zaman söylerim. O hareket, bize o kadar pahalıya mal oldu ki, Galatasaray davalar içerisindedir."


"G.SARAY, MECİDİYEKÖY'Ü BEDAVA VERDİ"

"Bugün Mecidiyeköy'deki stadı Galatasaray bedava vermiştir bedava. Canaydın ile başladı Adnan ile devam etti. Bize tahsis edilen o bölgedeki arazinin bir kısmını alabildik, sonra onları da kaybettik. Stadın çatısını kapatamamamız nedeni ile sıkıntılar çıktı, yığınla sorunla Galatasaray karşı karşıya kaldı.

Adnan'a dediler ki gel kardeşim seçime git, kadronu yenile. Adnan, bunu yapmadı, sözü vermedi. Galatasaray da o gün oyladı, ibra etmedi. Kendi idare heyetine seçtiği 5 kişi, Adnan ile tamamen ters görüşte."


"HER ŞEY ORTAYA ÇIKACAK"

"Adnan'ın o devredeki harcamalara bakın, bir de şimdiki harcamaların bakın. Zaten ortaya çıkacak her şey. Galatasaray, kendi bünyesi içerisinde bu sorunları çözmek zorundadır."

Haberin Devamı


"YOLSUZLUK VARSA, BELGESİ VARDIR"

"Yolsuzluk varsa, belgesi de vardır, bunlar açıklanmalı. Galatasaray'da bazı örf, adetler vardı. Malesef şu anda bunları bozmaya başladık, televizyonlarda konuşulmaya başladı. Bunlar yanlış şeyler, olmaması gereken şeyler. Ne sorun varsa, Galatasaray kendi bünyesinde çözmeli. Ben, bu sorunları çözebilmek için uğraş verdim ama işlerine gelmediği zaman İnan Kıraç derin Galatasaray dediler. Ben, hiç kimseye oyunu nereye atacaksın diye konuşmadım, sormadım. Bu haksızlıkları yapan bir toplumun fazla önüne çıkmak istemiyorum ve böyle bir ortamda da ağabeylik yapma vazifemden vazgeçtim."

Haberin Devamı


"POLAT'IN BUNLARI KONUŞMAMASI LAZIM"

"Adnan Polat'ın ibra edilmemesinde herhangi bir etkim yok. Galatasaray'da mekteplilerin yaptığını genelde İnan Kıraç yapıyor gibi bir algı var. Adnan Polat'ın ibra edilmemesi yönünde oy kullandım, çünkü o zaman Galatasaray toplumu önünde inat etmemesi gerekirdi. Adnan'ın o zaman böyle bir lüksü yoktu. Polat döneminde bazı soru işareti olan mali yönden dosyalar var. Bazılarını detaylı biliyorum ama toplum önünde detayına giremem. Sonra derler ki İnan Kıraç, her şeyi anlattı. Galatasaray efendiliği varsa Polat'ın konuşmaması gerekir. Birbirimizin yüzüne bakıyoruz, cenazelerde el sıkışıyoruz. Adnan Polat’ta Galatasaray efendiliği varsa 'Hodri meydan' dememeliydi. Galatasaray’ın düzlüğe çıkması için büyük paralara ihtiyacı yok. Adnan Polat yeniden başkan olabilir mi bilmiyorum. Adnan Polat ve Adnan Öztürk karşı karşıya geldiler. Adnan Öztürk 300 oy ile kaybetti. Benim oyum Adnan Polat'a idi."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!