İlker Yasin: Görünen köy

Güncelleme Tarihi:

İlker Yasin: Görünen köy
Oluşturulma Tarihi: Eylül 17, 2000 00:00

İlker YASİN
Haberin Devamı

F.BAHÇE takımı yorgun. Okurken, mevki sahibi olurken gecikip 40'ından askere gidebilen erlerin oluşturduğu manga gibi. Çoğu yıldız, uluslararası, değerli, işi iyi biliyor. Ama hiçbiri koşmuyor, göğüs göğüse çarpışmıyor. Futbolcuların nefese, kuvvete, kondisyona ihtiyacı var. Bir de, korkmayan, kazanmak isteyen bir komutana.

F.Bahçe maçlarını izleyenler için dünkü skor şaşırtıcı değil. Görünen köye girmek zor olmadı. Scala'nın, F.Bahçe-Siirt Jetpa (4-2) maçından ayrılırken, gözleri pırıl pırıl, dudakları kulaklarına yakındı. Dün gece, önce Denizli'nin korkusunu anlayamadım, sonra 6 yabancıdaki şaşkınlığını. Usta'ya ne oluyor? Yaratıcı, oyunun kaderini değiştirecek Baliç, Revivo, Rapaiç, Yusuf gibi oyuncuların olacak, sonra oyun kurgunu en zayıf yerine, savunmana göre yapacaksın. Demek, birilerine güvenmiyorsun.

TAKIMI KİM KURDU?

Nouma'yı Uche, Ahmet Dursun'u Mustafa Doğan, Nihat'ı Türk Mirkoviç'le yakın planda kontrol edeceksin, kımıldamakta zorlanan Sırp Mirkoviç'e arka bloğunda görev vereceksin. Tek amaç, gol yememek. F.Bahçe böyle oynayamaz. Ama oynamak zorunda. Çünkü F.Bahçe'nin orta sahası yok. F.Bahçe'nin oyun planı yok. Kim nasıl gol atacak? Orta alanda kim savaşacak? Çok taze Ali Güneş ve çok kart Moshoeu ile bu iş olmaz. Ve orta sahası olmayan takım maç kazanamaz. Başından beri söylüyorum. Revivo, Rapaiç, Sırp Mirkoviç F.Bahçe'nin oyuncuları değil. Mustafa Denizli şurada haklı, ileri gidip dönemeyeceğini bildiği oyuncularla hücum oynamak mümkün değil. Peki bu takımı kim kurdu?

İbrahim savaşıyor, Tayfur basıyor, atıyor, attırıyor, Nihat körük gibi. F.Bahçe'nin bıraktığı orta sahayı alan Beşiktaş, maçı da aldı. Defansındaki kademe zaaflarına rağmen. İki gün önce Milano'da dağılan, şok olan ve kendini dün gece toparlayan Beşiktaş'ı kutluyorum.

Geldik finale... F.Bahçe hükmen mağlup olacak. Altı yabancı sahaya aynı anda nasıl sürülür? İki devşirme Türk'ü (Uche, Mirkoviç) bir Alman Türk'ü (Mustafa Doğan), 4 eski Yugoslav'ı (Mirkoviç, Rapaiç, Lazetiç, Baliç) olan takımda şaşırmamak elde değil. Herkes şaşırabilir. Bu, bir maçlık sorun. Geçer. Soru şu sevgili Denizli'ye. Ne zaman, ne zaman?

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!