İlker Yasin: G.Saray defansıyla

Güncelleme Tarihi:

İlker Yasin: G.Saray defansıyla
Oluşturulma Tarihi: Şubat 15, 2001 00:00


İlker YASİN
Haberin Devamı

Ne Milan, ne PSG. Bu grubun en güçlü takımı Deportivo. Ama bu takımın da sıkıntısı gol bölgesinde etkili olamaması. Bu kadar çok pres yapan, koşan takım karşısında 10. dakikada skor üstünlüğü yakalayan G.Saray'da iki duran adam Jardel ile Hagi'nin bütün maç oyunda kalması aklımın alacağı iş değil. Tamam Jardel golcü, kalsın. Ama duran, rakibe basmayan Deportivo karşısında Hagi neden 90 dakika?

10.dakikada gelen gol öncesinde golün sinyali gelmişti. Hasan Şaş'ın yerden sert ortalarına ikinci vuruşu yapan Suat, mükemmel bir gol attı. G.Saray golden sonra durdu. Doğrusu durduruldu. Orta sahayı top teknik seviyesi yüksek Djalminha ve Mauro Silva ile ayağa pas yaparak ve durmaksızın rakibe presle geçen Deportivo, etkinliğini ceza sahası içinde gösteremedi. İlk yarı muhteşem orta saha yerine muhteşem geri dörtlü vardı. Bu maç boyunca devam etti. Sağda Fatih, ortada Popescu ve Bülent. Dalga dalga gelen Deportivo ataklarına set çeken kişilerdi.

FUTBOLUN ADALETİ

Aynı tablo ikinci yarıda da yaşandı. Bu yarıda Emre biraz daha hareketli, G.Saray orta sahasına canlılık getirdi. Hele hele Okan'ın katılmasıyla orta saha biraz hareketlenir gibi oldu. Ama futbol adına Deportivo herşeyin en mükemmelini yaptı. Gol hariç. Futbolun adaleti olsa, maç Deportivo'nun olurdu. Ama G.Saray'ın da çok iyi oynayıp da kaybettiği maçların sayısı fazla değil mi?

Hasan Şaş, hücum bölgesinde G.Saray'ın en etkili adamı olurken Jardel yine bilduiğiniz Jardel. Hasan ve Emre'nin gördüğü sarı kartlara üzülmemek mümkün değil. Danimarkalı hakemin yönetimi mükemmeldi. G.Saray bu galibiyetle çeyrek final şansını iyice arttırdı. Ama Deportivo'daki maç çok zor olacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!