İlker Yasin: Bu hakemlerle

Güncelleme Tarihi:

İlker Yasin: Bu hakemlerle
Oluşturulma Tarihi: Mart 11, 2001 00:00


İlker YASİN
Haberin Devamı

MAÇA girerken G.Saraylı biri sordu: ‘‘Neden F.Bahçe maçını Musa Eryılmaz da, bizim maçı Erol Ersoy yönetiyor. Bunda bir kasıt var mı sence?’’ Dedim: ‘‘Olmaz. Bir dünya takımı, ülkenin gururu bir takıma böyle ufak hesaplar yapılmaz.’’ FIFA listesindeki Erol Ersoy'u tanıyamadım. Kalbi, siniri olan insanların maçını yönettiğini unutan, psikolojik eziklik içindeki bir hakemdi. 15. dakikadan sonra yönetmedi, yönetildi... G.Saray'ın golünü iptal etti ama el yok. G.Birliği ceza sahası içerisinde yerde elle müdahale var ama penaltı yok. Ve daha neler neler... Korkak, kişiliksiz bir yönetim. 17. dakikada Okan, düdükten sonra topu itti diye sarı kart görecek, aynı işi 29. dakikada Hagi, topu tribünlere dikecek ve kart görmeyecek. Tam bir eyyam.

G.BİRLİĞİ ZORLADI

G.Saray'ın, Milan zaferini kazanan kadrosundan kaptan Bülent yerine Emre Aşık dışında aynı takım sahada. Milan maçındaki ruh halini, konsantrasyonu ve diriliği bu maçta beklemek doğrusu haksızlık olurdu. G.Birliği iyi bir takım. Her alanda etkili oyuncuları var. G.Saray'ı epeyce zorladı dün gece. G.Saray savunmasında Emre Aşık'ın kötü, orta alanda Okan ve Emre'nin dingin ve yorgun futbolu, G.Saray'ın hücumlarda çoğalmasına engel oldu. Hagi'nin 35. dakikada kırmızı kart görmesi, G.Saray'ın gole yönelik hesaplarını önemli ölçüde bozdu. Hagi'nin atılmasıyla başlayan olayların ve tribün baskısının altından kalkamayan Ersoy, sayısal eşitliği sağlamak için Mustafa'yı da 43. dakikada oyun dışında bıraktı.

Serkan'ın golü sonrasında beraberlik hesapları yapan G.Birliği savunması sürekli ön tarafa çıkıp, arka tarafı açınca G.Saray, net poziyonlar buldu. Ama başta Arif olmak üzere G.Saraylı oyuncular bu pozisyonları değerlendiremedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!