İlk yerli spor otomobil görücüye çıkıyor

Güncelleme Tarihi:

İlk yerli spor otomobil görücüye çıkıyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 29, 2007 12:27

Türkiye'nin ilk yerli spor otomobili “Etox”un tanıtımı 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda İstanbul'da yapılacak. Türkiye'nin ilk yerli spor otomobili Etox gün sayıyor. Reklamlarında Rıdvan Dilmen'in oynayacağı Etox şimdiden sipariş almaya başladı.

Haberin Devamı

ETOX'un fotoğrafları için tıklayın

Ertex Oto Dekorasyon Genel Müdürü Ercan Malkoç, Türkiye'nin ilk yerli spor otomobilini üreterek hayalini  gerçekleştirdiğini belirterek, buna herkesin sahip çıkması gerektiğini  söyledi. Türkiye'nin ilk otomobilini (Devrim) 1965 yılında yaptığını hatırlatan  Malkoç, şunları kaydetti:

“Korelilerin o zaman bir otomobili yoktu. İlk 1970 yılında otomobil ürettiler. Şu anda milli gelirlerinin yüzde 80'ini otomotiv sektörü  oluşturuyor. Bütün dünyaya araba ihraç ediyorlar. Adamlar araba  sattıktan sonra en az bir araba fiyatı kadar da yedek parça satıyorlar.

"Bizi yıllarca bastırmışlar 'sen yapamazsın, sen edemezsin' diye. Elalem  uzaya çıkıyor, biz hala otomobil üretmeyi tartışıyoruz. Bu ülke için bir şeyler yapmamız  gerekiyordu. Etox'u geliştirip, ürettik. İnanıyorum ki, bizim  ardımızdan en az 8-10 firma daha yakın zamanda benzer çalışmalar yapacak  ve bir çok insanımız bu işten ekmek yiyecek. Bugüne kadar tekerler hep  ABD, Almanya, İtalya, Japonya gibi ülkeler için dönüyordu. İnşallah  bundan sonra Türkiye için dönecek."

Haberin Devamı

SİPARİŞLER GELİYOR

Henüz Etox'un lansmanının yapılmamış olmasına rağmen 2'si sanatçılardan  olmak üzere 9 sipariş aldıklarını belirten Malkoç, bu siparişleri yıl sonuna kadar teslim edeceklerini bildirdi. Daha önce yılda 500 araç üretme hedefine en erken 2010 yılında ulaşmayı planladıklarını, ancak gelen olumlu tepkiler ve taleplerin 2008 yılında  bu hedefi yakalayacaklarını gösterdiğini belirten Malkoç, Etox'a daha geniş kitledeki insanların sahip olabilmesi için fiyatını 75-85 bin  YTL'ye indirdiklerini bildirdi.

Gelecek yıl kendi motorlarını da üretmeyi planladıklarını ifade eden  Malkoç, Etox'un bir kaç yıl içerisinde motor dahil her şeyiyle Türk malı  bir otomobil olarak üretileceğini belirtti. Bu segmentte hiçbir rakiplerinin olmadığını savunan Malkoç, "çünkü biz  hem yerli, hem spor, hem de dizel bir araba yapıyoruz. Bu özelliklere sahip başka bir araba üretilmiyor. O yüzden birazda espri olsun diye tek rakibimiz Türk Hava Yolları diyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

FENERBAHÇE'YE TEKLİF
       
Ercan Malkoç, Fenerbahçe Spor Kulübü'ne özel Etox üretmek üzere teklif  götürdüklerini belirterek, şunları kaydetti:

“Fenerbahçe'ye, Feneriumlarda satılmak üzere 5-6 tane özel Etox üretmek  konusunda teklif götürdük. Sayın Nihat Özdemir'le görüşmelerimiz devam  ediyor. Her kulübün kendine özel anahtarlık, telefon, saat gibi ürünleri  var. Ancak Real Madrid, Milan gibi büyük kulüpler de dahil olmak üzere  dünyada hiç bir spor kulübünün adını taşıyan kendisine özel bir  otomobili yok. Eğer anlaşırsak, bu dünyada bir ilk olacak. Dünyada  kendisine özel, kendi adını taşıyan otomobil üretilen ilk kulüp  Fenerbahçe olacak.”

Haberin Devamı

REKLAMLARDA RIDVAN OYNAYACAK

Eski Milli futbolcu Rıdvan Dilmen'le reklam konusunda anlaştıklarını  bildiren Malkoç, reklam teklifi götürdüklerinde Dilmen'in “En hızlı  Türk futbolcularından biri bendim. En hızlı Türk arabasının reklamında  da seve seve oynarım” dediğini ve bunu bir milli görev gibi  algıladığını ifade ettiğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!