İlk tebrik Başbakan'dan

Güncelleme Tarihi:

İlk tebrik Başbakandan
Oluşturulma Tarihi: Aralık 22, 2012 01:19

Mustafa Denizli, Çaykur Rizespor’un yeni Teknik Direktörü oldu

Haberin Devamı

“Rize’ye, Sayın Başbakan’ın isteğiyle geldiğim doğru değil. Kendisi, anlaşmadan sonra aradı. ‘Çok sevindim, hayırlı olsun’ dedi. Burada yaşayacaklarım da 3 büyüklerde yaşadıklarım kadar değerli olacak.”

MUSTAFA Denizli... Türk futbol tarihinin gelmiş geçmiş en büyük teknik adamlarından biri. Kulüpler düzeyinde uluslararası arenada yarı final gören tek teknik adam... 3 büyük kulüple şampiyonluk yaşayan tek teknik direktör... Mustafa Denizli şimdi yeni bir başlangıca imza atıyor. Çaykur Rizespor’un başında futbola geri dönüyor. Hem de PTT 1. Lig’de. Niye Çaykur Rizespor, niye PTT 1. Lig? Bu soruları Denizli’ye yönelttik.
SORU: Böylesine kariyerli bir teknik adam, PTT Birinci Lig’de niye görev alır?
DENİZLİ: Benim kafamdaki insanlar takımlara ya da liglere bakmazlar. Projeye bakarlar. Devletimiz her zaman işadamlarına seslenir, “Doğu’ya yatırım yapın” diye. Benim sermayem de bu. Tek sermayemiz olan heyecanımızı ve bilgimizi buraya aktarmak.

Haberin Devamı

‘BURADA DA MUTLULUK YAŞAYACAĞIM’

SORU: 3 büyüklerdeki mutluluğu burada yaşar mısınız?
DENİZLİ: Evet, o kulüplerdeki başarılar ve şampiyonluklar bana çok büyük mutluluklar yaşattı. Burada yaşayacaklarım da en az onlar kadar değerli olacak..
SORU: Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Rizeli. Sizin teknik direktörlüğünüzü Başbakan mı istedi?
DENİZLİ: Hayır. Hiç bir şekilde Başbakan’ın istediği doğru değil. Sayın Başbakan, Rizespor ile anlaştıktan sonra aradı. “Duydum, anlaşmışsınız. Çok sevindim, hayırlı olsun” diye konuştu.

‘PARA BENİM İÇİN 1. PLANDA OLMADI’

SORU: Aldığınız parayı sorsak...
DENİZLİ: Bu konuda açıklama daha sonra yapılır.
SORU: O zaman biz Mustafa Denizli standartları diyelim.
DENİZLİ: Para konusu benim çalışmalarımda, anlaşmalarımda hiçbir zaman birinci planda olmadı. Standartlar neyse o olur.
SORU: Yardımcılarınız kim olacak?
DENİZLİ: Stefano olacak. Beşiktaş’taki kondüsyonerimiz.
SORU: Rüştü, İbrahim Üzülmez ve Yusuf Şimşek’i duyduk.
DENİZLİ: Evet o isimler var. Ama henüz kesinleşmedi

İstanbul’da Rizeli oldu

MUSTAFA Denizli ile İstanbul’da yapılan imza törenine, Çaykur Rizespor Kulübü Başkanı Metin Kalkavan ve Transfer Komitesi Başkanı Koray Deniz de katıldı.
Mustafa Denizli’nin kulübe ve PTT 1. Lig’e çok büyük değer katacağı ve yeşil lacivertlilerin Süper Lig hasretinin biteceği vurgulandı.

Haberin Devamı

DENİZLİ DEMEK BAŞARI DEMEK

- DOĞUM TARİHİ: 10 Kasım 1949 (63 yaşında)
- DOĞUM YERİ: Çeşme (İzmir)
- FUTBOLCULUK KARİYERİ: 1966-83 Altay (467 maç - 147 gol), 1983-84 Galatasaray (22 maç - 5 gol).
- MİLLİLİK: 6 maç
- TEKNİK DİREKTÖRLÜK KARİYERİ: 1987-89 Galatasaray (1 şampiyonluk, Şampiyonlar Kulüpler Kupası yarı finali), 1989-1990 Aachen, 1990-94 Galatasaray (1 Türkiye Kupası şampiyonluğu), 1996-2000 Türkiye Milli Takımı (Euro 2000’e katıldık), 2000-2002 Fenerbahçe (1 şampiyonluk), 2003-04 Manisasspor, 2004-06 Persepolis, 2008-10 Beşiktaş (1 şampiyonluk, 1 Türkiye Kupası şampiyonluğu), 2011-12 Persepolis, 2012- Çaykur Rizespor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!