İlk muhtıra

Güncelleme Tarihi:

İlk muhtıra
Oluşturulma Tarihi: Ekim 06, 2009 00:00

Futbol komitesi üyeleri Üstünel ve Yalçındağ, futbolcularla toplantı yapıp ‘aklınızı başınıza toplayın’ uyarısında bulunacak. Bazı yöneticiler de, Rijkaard’ın kaldırdığı kampların yeniden uygulanması için harekete geçti.

Haberin Devamı

ESKİŞEHİRSPOR ve Sturm Graz beraberliklerinin ardından çıktığı Ankaragücü deplasmanında tarihi bir hezimete uğrayan Galatasaray’da fatura futbolculara kesildi. Yöneticiler kötü gidişin devam etmemesi için futbolcuları uyaracak, ayrıca teknik direktör Frank Rijkaard’a da bazı tavsiyelerde bulunacak.

Ankaragücü maçı sonrası kendi aralarında bir değerlendirme yapan futbol takımından sorumlu yönetim kurulu üyeleri Haldun Üstünel ile Murat Yalçındağ, milli maçlar sonrası oyuncularla ‘aklınızı başınıza toplayın’ toplantısı yapma kararı aldı. Takımda özellikle saha içinde disiplin problemi olduğu tespitinde bulunan iki yönetici, futbolcuları, “İşinizi ciddiye almazsanız başınıza neler gelebileceğini Ankaragücü maçında gördünüz. Saha içi ve saha dışındaki hareketlerinize dikkat edin” diye uyaracak.

Burası İspanya değil!

Galatasaray Yönetim Kurulu’ndaki bazı üyeler de ‘kamp’ konusunu gündeme getirdi. Türkiye’de özellikle yerli futbolcuların her maç öncesi kampa girmeye alışkın olduğunu hatırlatan bu isimler, “Rijkaard daha önce çalıştığı İspanya’daki sistemi burada uyguluyor ama burası İspanya değil ki. Futbolcuların kendileri bile kamp olmamasına şaşırdıklarını söylüyor. Takımın son dönemde düşüşte olduğu bir gerçek. Bunun en büyük sebebi kampların kaldırılmasıdır. Rijkaard’la konuşup, İstanbul’daki maçlardan önce de futbolcuları kampa almasını isteyelim” diye konuştular.

Gece yarısına dek kafede oturdular

Bu yöneticiler Frank Rijkaard’ın iyi niyetle uyguladığı bu sistemi bazı futbolcuların suistimal ettiğini savunurken, bu konuda çarpıcı bir örnek Sturm Graz maçından önce yaşandı...

Teknik direktör Frank Rijkaard, 30 Eylül Çarşamba günü saat 10.30’da yapılan antrenmanın ardından, ‘kamp olmadığı için’ futbolculara ertesi sabah yapılacak idmana kadar izin verdi. Takım kaptanı Arda Turan ile Caner Erkin ve Uğur Uçar, ertesi gün Sturm Graz maçı oynayacak olmalarına rağmen gece yarısına dek Yeşilköy’deki Hubble Bubble Cafe’de oturdu. Üç futbolcunun çok önemli bir karşılaşma arefesinde, saat 00.10’a dek mekanda kalması etraftaki Galatasaray taraftarlarının büyük tepkisini çekti.

Öte yandan Haldun Üstünel ve Murat Yalçındağ’ın, kamp konusundaki kararın Rij-kaard’a bırakılmasını savundukları öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!