İlk kez katıldıkları turnuvada birinci oldular

Güncelleme Tarihi:

İlk kez katıldıkları turnuvada birinci oldular
Oluşturulma Tarihi: Şubat 07, 2012 11:36

Mısır Yıldız Erkekler Basketbol Takımı, ülkelerinde yaşanan olaylara rağmen Avrupa'nın güçlü takımları karşısında ortaya koyduğu basketbolla, Türk Telekom Uluslararası Basketbol Turnuvası'nda birinciliği elde etti.

Haberin Devamı

Turnuva boyunca Türk seyircilerin de desteğini arkasına alan Mısır, turnuvayı namağlup bitirmeyi başardı. Turnuvada ilk olarak Türkiye'yi yenen Mısır, daha sonra karşılaştığı Sırbistan, Slovenya, Letonya ve Polonya gibi Avrupa'nın basketbolda söz sahibi takımlarını yenerek gruptan lider çıktı.

Çeyrek final maçında Ukrayna'yı mağlup eden Mısır, yarı finalde karşılaştığı Rusya'yı da yenerek finale çıkmaya hak kazandı. Final maçında Polonya ile karşılaşan Mısır, maçı kazanarak turnuvayı yenilgisiz şekilde ilk sırada tamamladı.

Turnuvanın ardından açıklama yapan Mısır Yıldız Erkekler Basketbol Takımı Antrenörü Amr Ahmed Mouselhy Aly, ülkelerinde yaşanan olumsuz olaylar nedeniyle oyuncularını motive etmekte zorlandığını anlattı.

Aly, ilk başlarda şampiyonluktan çok, turnuvaya katılmayı amaçladıklarını belirterek, “İlk hedefimiz bu turnuvaya katılabilmekti. Çünkü bu bizim için ilk olacaktı. Oyuncularımın güçlü Avrupa takımları karşısında tecrübe kazanmasını istiyordum” dedi.

Turnuvada kazanılan birinciliğin, planları arasında yer almadığını dile getiren Aly, Avrupa takımlarıyla ilk kez bu turnuvada karşılaştıklarını aktardı.

Aly, Türkiye karşısında alınan galibiyetin özgüvenlerini artırdığını ifade ederek, “Çünkü Türkiye, gerçekten güçlü bir takım. Bu bizim için çok büyük bir güven oldu. Bu şekilde ilk defa şampiyon olabileceğimizi düşündük. İlk maçın ardından sahada daha özgüvenli oynamaya başladık ve bütün maçları kazanarak ilk sırayı elde ettik” diye konuştu.

Mısır'da yaşanan olaylara değinen Aly, çok sayıda insanın ölmesinin kendilerini çok üzdüğünü ifade etti.

Aly, oyuncularının çocuk yaşta olması nedeniyle daha çok etkilendiğini vurgulayarak, “Mısır'da gerçekten kötü olaylar oluyor. Oyuncularım bundan çok etkilendi. Çünkü turnuvaya gelmeden önce daha sakin bir Mısır vardı ama buraya gelince ülkemizde yaşanan olayları gördük. Yaşanan kötü olaylar, oyuncularımı hayal kırıklığına uğrattı. Onları yeniden motive etmek gerçekten zor oldu” ifadesini kullandı.

Son yaşanan olaylarda bir stadyumda 76 kişinin öldüğünü anımsatan Aly, şöyle devam etti:
“Son olarak bir futbol maçının ardından çıkan olaylarda 76 insanımız öldü. Tabi bu kötü durum bizi çok olumsuz etkiledi. Tahrir Meydanı'nda insanların polisle kavga ettiğini öğrenince hepsi çok üzüldü. Fakat tüm olanlara rağmen oyuncularımın motivasyonunu korumak zorundaydım. Olaylar oyuncularımın psikolojisini çok bozdu. Bu olaylar sonrası maçlara odaklanmak zor oldu. Buna rağmen Mısır'dan binlerce insan bize internet üzerinden mesajlar yolladı. Bu gerçekten bizi çok mutlu etti. İnsanların bu destek mesajlarla oyuncularım turnuvaya daha iyi odaklanmaya başladı.”

Turnuva boyunca Türk halkının kendilerine destek olduğuna dikkati çeken Aly, bu destek sayesinde yabancılık çekmediklerini aktardı.

Aly, Türk seyircisinin gösterdiği destek sayesinde daha iyi oynamaya başladıklarına dikkat çekerek, “Burada Türk insanları da bizi çok destekledi. Onların desteğini arkamıza alarak iyi basketbol oynamaya başladık. Türk insanları gerçekten oyuncularımı da çok sevdi. Otelde ya da Sakarya'da dolaştığımız zaman bize çok ilgi gösterdiler. Türkler Mısır ile olan bağlarını asla unutmuyorlar” şeklinde konuştu.

“Meydanlarda kavga ederken halkımız bizi unutmadı”

Turnuvada Sayı Kralı ve En Değerli Oyuncu (MVP) ödülünü alan genç oyun kurucu Ehab Saleh de, ülkelerinde yaşanan olayların kendilerini üzdüğünü belirtti.

Birinciliğin kendileri için sürpriz olduğunu dile getiren Saleh, “Burada şampiyon olmak gerçekten çok güzel. Turnuva öncesi bunu düşünmüyorduk ama takım olarak gerçekten iyi bir basketbol oynadık” dedi.

Daha önce Afrika Şampiyonası'na da katıldıklarını aktaran Saleh, bu turnuvayla birlikte ilk kez Avrupalı oyunculara karşı mücadele ettiğini söyledi.

Saleh, turnuva sayesinde kendilerini gösterme fırsatı bulduklarını belirterek, “Turnuva boyunca takım arkadaşlarımla birlikte iyi bir basketbol oynamak istedim. Burada Sayı Kralı ve En Değerli Oyuncu olmak gerçekten harika bir tecrübe. Umarım ileri de daha iyi başarıları yaşarız. Çünkü bunun için çok çalışıyoruz” diye konuştu.

Mısır'da yaşanan olayların kendilerini çok üzdüğünü ifade eden Saleh, ülkelerindeki olaylar nedeniyle maçlara konsantre olmakta zorlandığına dikkat çekti.

Saleh, olaylara rağmen halkının kendilerini yalnız bırakmadığını dile getirerek, şunları söyledi:
“Ülkemizde yaşanan olumsuz olaylar var. Çok sayıda insanımız ölüyor ama umuyorum ki her şey düzelir. Tüm bu olumsuzluklara rağmen Mısır'dan çok sayıda destek mesajı geldi internet üzerinden. Bu bizim için bir moral oldu. Binlerce insan meydanlarda kavga ederken halkımız bizi unutmadı. Bizleri desteklediler. Yaşanan olaylara rağmen halkımızın bizi unutmaması bizim için büyük bir mutluluk. Halkımızın gönderdiği destek mesajları bizi cesaretlendirdi.”

Turnuva boyunca Türk halkının kendilerini desteklediğini ifade eden Saleh, bu sayede yabancılık çekmediklerini ve daha rahat bir oyun sergilediklerini sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!