İlk ışıklar iyi

Güncelleme Tarihi:

İlk ışıklar iyi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 22, 1998 00:00

Hasan YILMAER
Haberin Devamı

İki PAOK maçı izledik. Biri bizim, biri Galatasaray'ın. Biz gol atamadık, Galatasaray gol yedi.

PAOK maçının önemi; hem bizim, hem Galatasaray'ın Almanya kamplarının sonundaki ciddi karşılaşmaları olmalarıydı. Sadece sonuç olarak değil görünüş ve anlayış olarak Fenerbahçe, Galatasaray'dan daha iyiydi. Üstelik Fenerbahçe'nin kamp süresi Galatasaray'dan daha kısaydı.

Fenerbahçe'yi geçen yıl şampiyonluktan eden kondisyonsuzluk bu kısa sürede bir hayli giderilmiş görülüyor. Geçtiğimiz yıl Galatasaray'a şampiyonluğu getiren, biz devre arasında uyurken, onların Marmaris'te çok ciddi bir hazırlık kampı yapmaları gerçeğiydi. Biz maç sonlarında yorgunluktan duraklarken onlar tay gibi koşuyorlardı. Şimdi iş tersine dönmüş gibi. Fenerbahçe, hiç görmediğimiz kadar pres yapıyor, gol pozisyonuna giriyor. Eksik olan golü bulmak. Dileriz Moldovan'la bu açığıda kapatalım.

Neden umutluyuz

Fenerbahçe'nin ilk kamp döneminde yanan umut ışıklarının parıldamaya dönme olasılığı çok yüksek. Nedeni de çok önemli oyuncuların katkılarının ikinci dönemde ve ciddi maçlar sırasında kendisini gösterecek olmasıdır. Baliç bu dönemde bir yıldız gibi parladı. Yakından izleyen arkadaşlarımızın dediği gibi ‘‘Bursa'dakinden çok daha iyi’’ olan bu ileri uç adamının yanına iyi pas alamadığı için sonuca gidemeyen Sergio'yu besleyecek bir Moshoeu'nun katkısının önemi büyük olacaktır.

Geride, Dünya Kupasını izleyenlerin ortak kanısında belirtildiği gibi üstün performanslı Högh'ün ve Uche'nin katılışının yaratacağı güven büyük önem taşıyacaktır.

Eğer Moldovan istenilen ve beklenilen etkiyi yaparsa Fenerbahçe golleri rahat bulabilir. Yeni transfer Erkan çok umut verdi. Metin Diyadin de yararlı olacağını gösterdi.

Tayfun ve Mustafa Doğan kampın sağlam yıldızları. Eksiklik sol geride. Erol tek. Alternatifi yok. Burada takviye gerekiyor.

Okocha mı? Olmazsa üzülürüm. Ancak Fenerbahçe tek adama kalmaz. Ama görülüyor ki bu yıl en büyük kazanç Joachim Löw. Takıma dinamizm ve mücadele azmi getirmiş. Göreceksiniz gerisi gelecektir.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!