İlk günü madalyasız kapadık

Güncelleme Tarihi:

İlk günü madalyasız kapadık
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 24, 2011 13:15

Fransa’nın Başkenti Paris’te başlayan Büyükler Ferdi Dünya Şampiyonası dün yapılan müsabakalarla başladı.

Haberin Devamı

Şampiyonanın ilk gününde 48 Kg’da mücadele eden milli sporcumuz Sümeyye Akkuş, ilk maçında karşılaştığı Rus asıllı rakibi Liudmila Bogdanova’ya yenilince şampiyonaya erken veda etmiş oldu.

Şampiyonada bugün ise 4 sporcumuz mindere çıktı ancak millilerimiz madalya ile tanışamadı. 57 Kg’da yarışan Tuğba Zehir ilk turu bay geçtikten sonra ikinci turda karşılaştığı Macar sporcu Hedvig Karakas’a yenilince şampiyonaya erken veda etmiş oldu.

Birbirinden çekişmeli mücadelelere sahne olan 73 kg. müsabakalarında ise 2 sporcumuz mindere çıktı. Tecrübeli sporcu Sezer Huysuz karşılaştığı Hollandalı rakibi Dex Elmont’a şanssız bir şekilde yenilince şampiyonadan elendi.

Aynı sıklette yarışan ve bu yılın Avrupa üçüncüsü unvanı ile mindere çıkan milli sporcumuz Hasan Vanlıoğlu, ilk maçında Çinli rakibini Qingdong Zeng’i müthiş bir performans sergileyerek IPPON ile saf dışı bırakmasına rağmen ikinci maçında karşılaştığı Portekizli sporcu Joao Pina’ya bir anlık refleksin ardından IPPON ile yenilince elenmiş oldu.

Haberin Devamı

52 kg.’da yarışan Aynur Samat ise ilk turu bay geçtikten sonra ikinci turda karşılaştığı Kuzey Koreli rakibine yenilince şampiyonaya erken veda eden bir diğer isim oldu.

Şampiyonanın üçüncü gününde (25 Ağustos / perşembe) mindere çıkacak 3 milli sporcumuzdan Ahmet Sarı (81 kg) ilk maçında Rus Rakibi Ivan Nifontov ile karşılacak. Bayanlarda ise aynı sıklette yarışan iki sporcumuzdan Selda Karadağ (63 kg) ilk tur kurasını bay çekerken, Büşra Katipoğlu (63 kg) ise Meksikalı sporcu Karina Acosta ile karşı karşıya gelecek.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!