İlk güne Kerem Tuncer-Alpay Akdilek damgası

Güncelleme Tarihi:

İlk güne Kerem Tuncer-Alpay Akdilek damgası
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2012 16:47

Caddebostan sahilindeki Palladium Grand Prix yarışını Kerem Tuncer-Alpay Akdilek ikilisi, Eci Cosmetics Men ile kazanmayı başardı.

Haberin Devamı

Işıklar Dünya Offshore 225 Şampiyonası'nın Caddebostan'da koşulan final ayağının ilk günkü yarışı "Palladium Alışveriş Merkezi Grand Prix 1" ECI Men Cosmetics-Beşiktaş Miele ve YKM Sport sıralamasıyla tamamlandı.

Palladium Alışveriş Merkezi Grand Prix'de ilk gün podyumun birincisi yine ECI Cosmetics Men oldu. Üst üste kazandıkları birinciliklerle kendi rekorlarını ikinci kez bugünkü yarışta tekrar kıran (14.birincilik) Kerem Tuncer-Alpay Akdilek ikilisi 53.06.976'lık zamanlarıyla haftasonunun ilk yarışını tamamlayarak yeni bir rekorun daha sahibi oldular.

Podyumda ikincilik kupasının sahibi ise YKM Sport ile ciddi bir çekişme yaşayan Beşiktaş-Miele takımı oldu. Murat Leki-Tuğberk Uca'dan oluşan Beşiktaş takımı 53.19.331'lik dereceleriyle ikinciliği elde ederken, YKM Sport ise 3 saniye geride kariyerlerine yeni bir üçüncülük daha eklemeyi başardılar. Kerim Zorlu-Cengiz Cennetoğlu pilotajındaki tekne 53.22.638'lik zamana imza attı.

Haberin Devamı

İstanbul Offshore Kulübü tarafından Palladium Alışveriş Merkezi'nin sponsorluğunda gerçekleştirilen, "Palladium Alışveriş Merkezi Grand Prix 1, sabah saat 11.00'deki sıralama turları ile start aldı. Toplam 8 takımın start aldığı sıralama turlarında 88 numaralı ECI Men Cosmetics takımı 01.37.033'lük zamanlarıyla ilk sırada kalkış hakkını yine kimseye kaptırmadı. 2 numaralı YKM sport takımı ise 2 saniye geride ikinci sırayı elde ederken, Polimersan Racing Team (7) 01.41.181'lik zamanlarıyla start için 3.sıradaki yerlerini belirlemiş oldular.

Palladium Alışveriş Merkezi Grand Prix'i 2.5 millik parkurda 30 tur üzerinden olmak üzere saat 14.00'te start aldı. Güneşli bir hava ile başlayan gün starta doğru rüzgarın ve yağmurun etkisiyle soğumaya başladıysa da yüzlerce seyirci caddebostan sahilinde bu güzel rekabete tanık olmak için yerlerini aldılar. Yeşil bayrağın kalkmasıyla başlayan yarışta 6.cı tura kadar hayli sakin bir şekilde devam ederken, ilk fire Portekizli pilot Juan Carrasaquillo ile Portekizli pilot Joa Filipe'nin yarıştığı GHB Offshore Racing Team'in motorundaki enjektör arızası nedeniyle yarışa veda etmesiyle başladı. Yarışın 13.turunda ise Tarık Öktem- Hakan Vanlı ikilisinin yarıştığı Polimersan Racing Team ise şanzıman arızası nedeniyle grand prix'ye veda eden başka bir ekip oldu.

Haberin Devamı

Rüzgarın şiddetini arttırdığı 14. turdan itibaren ise yağmurda yağmaya başlayınca sporcular hayli güç şartlarda parkurda mücadeleye devam etmeye çalıştılar. Bu esnada Angel Yacht ve WD40 takımları da şamandıra ihlalleri yüzünden stop and go (dur-kalk) cezası aldılar. Angel Yacht buna rağmen yarışı 4.sırada tamamlamayı başardı.

Yarışmada dereceye girenlere kupalarını Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Oğuz Yusuf Çıvgın, Genel Sekreter Songül Kara, UIM Komiseri Angelo Poma, İOC Başkan Yardımcısı Serdar Özer ve Palladium Alışveriş Merkezi Müdürü Ayşen Yerşen tarafından verildi.

Şampiyonanın, final yarışı yarın yine Caddebostan Sahili'nde saat 14.00'te start alacak.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!