İlk gülen Hirvonen oldu

Güncelleme Tarihi:

İlk gülen Hirvonen oldu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 14, 2011 15:44

Dünya Ralli Şampiyonası’nda yeni dönemin ilk rallisini BP Ford Abu Dhabi takımından Mikko Hirvonen kazandı.

Haberin Devamı

Birinci güne müthiş performansıyla lider olarak başlayan Norveçli Ford Fiesta WRC pilotu Mads Ostberg yarışı ikinci sırada tamamlayarak büyük bir başarı elde etti. İlk güne istediği gibi bir başlangıç yapamayan Citroen DS3 WRC pilotları Sebastien Loeb ve Sebastien Ogier, rallinin ikinci ve üçüncü gününe daha rekabetçi girerek Ford Fiesta WRC pilotlarıyla olan farkı kapatmalarına rağmen dördüncülükten yukarı çıkamadılar.

Yarışın son günündeki üçüncülük mücadelesini Ford Fabrika Takımı pilotu Jari-Matti Latvala kazandı. Cuma günü öğleden sonraki bir normal etapta hız limitini aştığı için ceza alan Petter Solberg İsveç yasaları nedeniyle ceza kendisine tebliğ edildikten sonra rallinin son özel etabı öncesinde direksiyon başından kalkmak zorunda kalınca, onun yerine otomobili kullanan yardımcı sürücüsü Chris Patterson’la beşinci sırada kaldılar. Yedi kez dünya şampiyonu Sebastien Loeb ise İsveç Rallisi’nden altıncılıkla ayrıldı. Geçtiğimiz yıl Formula1´den WRC´ye transfer olan Kimi Raikkonen ikinci kez start aldığı İsveç Rallisi´nde ilk günde yaptığı hatalara rağmen sekizinci olarak ralliyi tamamlamayı başardı. Amerikalı akrobatik sürüş dehası Ken Block ise İsveç Rallisi´nden puansız ayrılsa da 37 metrelik atlayışıyla beraber rallinin en uzun atlama ödülünü kazandı.

Haberin Devamı

Böylece Ford otomobilleri  genel klasmanda ilk üç sırayı ve podyumu kapatarak yeni sezona güçlü bir başlangıç yapmış oldu. Sezon öncesinde WRC’ye geri döneceğini açıklayan Mini ise hazırlıklarını daha tamamlamadığını açıklayarak ilk yarışa katılmadı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!