"İlk grubu geçtikten sonra daha iyi rakipler var"

Güncelleme Tarihi:

İlk grubu geçtikten sonra daha iyi rakipler var
Oluşturulma Tarihi: Nisan 07, 2012 00:00

Genç Milli Erkek Basketbol Takımı, Albert Schweitzer Turnuvası'na katılmak üzere Almanya'ya gitti.

Avrupa Şampiyonası hazırlıklarını sürdüren ay-yıldızlılar, bu kapsamda katılacakları turnuva için THY'nin tarifeli uçağı ile Frankfurt'a hareket etti.

Bu arada, 12 kişilik oyuncu kadroya sahip milli takımda, Burakcan Yıldızlı, Tayfun Erülkü, Efekan Coşar ve Cedi Osman'ın takımdan ayrı olarak, akşam saatlerinde milli takımlar idari menajeri Barbaros Akkaş ile birlikte Almanya'ya gidecekleri bildirildi.

“Amacımız iyi maçlar oynamak”

Genç Milli Erkek Basketbol Takımı Antrenörü Erhan Toker, turnuvada iyi rakiplere karşı iyi maçlar oynayacaklarını vurgulayarak, “İlk grubu geçtikten sonra daha iyi rakipler var. Maçlar ilerledikçe daha kaliteli rakiplere karşı oynayacağız. Biz o kaliteli maçları oynamak istiyoruz. Bu turnuva bize şampiyona öncesinde önemli tecrübeler kazandıracak. Birinci amacımız iyi maçlar oynamak. O bölgede yaşayan Türkler var ve başarılı olmamızı bekliyorlar” diye konuştu.

Turnuvaya 16 takım katılıyor

7-14 Nisan tarihleri arasında Almanya'nın Mannheim kentinde yapılacak Albert Schweitzer Turnuvası'na 16 takım katılacak. Türk Milli Takımı, turnuvada B Grubu'nda yer alırken, Yeni Zelanda, İsveç ve ev sahibi Almanya ile karşılaşacak. Milliler, turnuvanın ilk maçında yarın TSİ 15.45'te İsveç ile karşılaşacak. Ay-yıldızlılar, 8 Nisan Pazar günü grubundaki ikinci maçında TSİ 17.00'de Yeni Zelanda'yla, 9 Nisan Pazartesi günü de grubundaki son maçında ev sahibi Almanya ile TSİ 21.00'da karşı karşıya gelecek.

10 Nisan Salı günü turnuvaya bir günlük ara verilirken, 11-12 Nisan tarihlerinde ise ikinci tur maçları oynanacak. 13 Nisan Cuma günü klasman maçları ve yarı final müsabakalarının yapılacağı turnuvanın, son günü olan 14 Nisan Cumartesi günü de sıralama maçları ve final müsabakası oynanacak.

Genç Milli Erkek Basketbol Takımı'nın 12 kişilik kadrosunda şu oyuncular bulunuyor:
Zafer Sezer Alp, Talat Alp Altunbey (Bandırma Kırmızı), Metin Türen (Darüşşafaka), Metecan Birsen, Atilla Dağdelen (Fenerbahçe Ülker), Tayfun Erülkü, Cedi Osman, Burak Can Yıldızlı, Efekan Coşar (Pertevniyal), Kerem Gülmez, Tevfik Akdamar, Yiğit Emre Mirza (TOFAŞ).
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!