İlk düşen kaybeder

Güncelleme Tarihi:

İlk düşen kaybeder
Oluşturulma Tarihi: Nisan 19, 2011 00:00

Hürriyet yazarlarına sorduk: Kim şampiyon olur? Trabzon mu yoksa F.Bahçe mi?

Haberin Devamı

Oynadığı futbol, kadro kalitesi, psikolojik faktörler ve fikstür avantajı göz önüne alındığında Fenerbahçe, Trabzonspor’a göre daha avantajlı gözüküyor.

Ancak, Şenol Güneş-Burak Yılmaz faktörü, bordo mavili takımın en büyük artısı. İki takım da final gibi 5 maç oynayacak. İkisinin de hata yapma lüksü yok.

SPOR Toto Süper Lig’de bitime 5 hafta kala, şampiyonluğu kovalayan iki takım var.  Trabzonspor, 69 puanla zirvede yer alırken, Fenerbahçe ise 67 puanla takibini sürdürüyor. Her iki takımda de birbirinin hatasını kolluyor. Oynadığı maçı kazanıp, rakibin hata yapmasını bekliyor. Bu yarıştan kim galip çıkar? Trabzonspor mu yoksa Fenerbahçe mi? Hürriyet yazarlarına sorduk. İşte görüşler...

Hakan ÜNSAL

Forveti iyi olan götürür

Trabzonspor’un burada olmasının iki sebebi var: 1-) Şenol Güneş, 2-) Burak. Kadro kalitesi, basın desteği, taraftar desteği, yönetimin bu anlamda daha tecrübeli olması F.Bahçe’nin avantajları. Yarış son haftaya kadar sürebilir. Forveti iyi olan bu işi götürür.

Ercan SAATÇİ

Haberin Devamı

Fener’in psikolojisi iyi

Fenerbahçe’nin kendi psikolojisi iyi. Kadro kalitesi olarak, Fenerbahçe son haftalarda oynadığı oyunu da sürdürürse, şampiyon olacaktır. Hangi takım şampiyon olursa olsun, kaybeden takımın taraftarı, futbolcularını bağrına basmalıdır.

Kanat ATKAYA

Avantaj Trabzon’da

Kalan 5 maçı kazanması durumunda Trabzonspor, zaten şampiyon oluyor. Ancak arkadan gelen F.Bahçe en ufak bir hatada öne geçmesi durumunda kupayı bırakmaz. Moralini ve konsantrasyonunu koruyan ipi göğüsler. Fenerbahçe’nin gerginliği tek dezavantajı gibi.

Sinan ENGİN

Trabzon takılmaz

Trabzonspor ancak çok kötü oynarsa yenilir. Çünkü çok mücadele ediyorlar. Formda bir Burak, bu performansını devam ettirdiği sürece her maçta gol atar. Trabzonspor’un bu yarışta takılması sürpriz olur. Çünkü komple bir takım görüntüsü veriyor. Puan kaybetmezler.

Altan TANRIKULU

İkisi de hak ediyor

İkisi de şampiyonluğu hak ediyor. Ülke olarak ikisinin yanında olmalıyız ki, Şampiyonlar Ligi’nde iki takımımız da birden mücadele etsin. Trabzonspor, savunma yaparak ve yüksek konsantrasyon ile maçlarını kazanıyor. F.Bahçe ikinci yarıda muhteşem.

Haberin Devamı

Ferudun NİĞDELİOĞLU

Stresi yenen bitirir

İki takım adına da son 5 maç oldukça gergin geçecek. Bu stresli beş 90 dakikayı, en rahat şekilde bitiren ipi göğüsler. İki takımın da artılarına eksilerine gelince, F.Bahçe’nin en büyük kozu Alex olur. Trabzonspor da, stres yönetimini ayarlarsa kazanma ihtimali yüksek.

Bayram AYDIN

Trabzonspor stresli

Trabzonspor avantajlı olmasına rağmen ben F.Bahçe’nin şampiyon olacağını düşünüyorum. Kalan 5 haftada puan kaybı yaşayan takım, geriye düşer. F.Bahçe fikstür olarak avantajlı gözüküyor. Trabzonspor ise stres içinde. Son dakika golleriyle kazanıyorlar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!