İlhan Söyler: Arızalı Cimbom

Güncelleme Tarihi:

İlhan Söyler: Arızalı Cimbom
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2000 00:00

İlhan SÖYLER
Haberin Devamı

BİRİNCİ bölüme bakıyorum. Birçok Avrupa sahasına krampon basan G.Saray'da bu ayakların sanki dümeni bozulmuş. Beyin bu ayaklara ters kumanda veriyordu. Böyle usta ayakların çok pas hatası yaptığını görünce, olmaması gerektiğini düşünüyorum. Ergün, Emre, Ümit, Okan gibi oyuncuların bunlara hakkı yoktu.

Defansta Emre Aşık, Cenk'i marke edeceği alanı iyi seçemiyordu. Emre, sanki sahanın yanlış bir yerine basıyordu. Kendisi de bu yanlışı görüyordu. Cenk, istediği gibi dans ediyordu. Bu arada Cenk, ceza alanında paldır küldür düşürülüyor, Adana'nın bu penaltısını Metin Tokat askıya alıyordu. Bunlar sahneye konulurken, Hagi'nin bir kıvılcımı ilk golde pas hatasının başlangıcını yapan Ergün, ‘‘telafi etmem gerekecek’’ diyor ve ayak dümenini düzeltiyor, top da Jardel'in kafasına iniyordu.

LUCESCU'NUN YANLIŞI

Lucescu bakıyor defansta bir dengesizlik var. Vedat'ın yanına Bülent'i alıyor. Bu doğru karar. Ama Vedat'ı oynadığı alan için değil, Emre'nin hatasını telafi etmek için yapıyordu bu değişikliği. Lucescu deneme tahtasına benzetiyordu defansı. Çünkü tatmin olmuyordu, her an hata olacak diye. Bana göre sahanın en iyisi olan Fatih Akyel'in bir-iki pozisyon hatası dışında kusuru yoktu. Onu oyundan alması, Emre Aşık'ı o bölgeye monte etmesi, olur mu acaba diyordu. Lucescu yanlışını görüyor, bu kez Capone'yi sahaya sürüyordu. Lucescu'nun kararlarını çabuk vermeyişi dikkati çekiyordu.

Dün, eski formunda olmayan Emre'nin akıl dolu bir golünü izledik. Güzeldi. Ama, hafta içinde Milan'a gidecek G.Saray'ın çok arızası var. Bu arızaları çabuk düşünecek olan da Lucescu'dan başkası değil. Bir iki söz de genç Kerem'e... Kalede devamlılık sağlamak istiyorsan kararlı ol.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!