İlhan: Çok iyi başarılar yakaladım

Güncelleme Tarihi:

İlhan: Çok iyi başarılar yakaladım
Oluşturulma Tarihi: Şubat 03, 2010 15:49

Avustralya Açık Tenis Turnuvası'na katılan Türk tenisçi Marsel İlhan, bugün düzenlediği basın toplantısında ocak ayı performansını değerlendirdi.

Turkcell Merkez Binası VIP Cafe'de gerçekleştirilen basın toplantısına Turkcell Kurumsal İletişim ve İlişkilerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Koray Öztürkler, Tenis Federasyonu Başkanı Ayda Uluç ile antrenör Can Üner katıldı. Ocak ayının kendisi açısından başarılı geçtiğini söyleyen Marsel İlhan, "Çok iyi başarılar yakaladım, Yeni hedefim, sene sonuna kadar ilk 100'e girmek. Bundan sonra bütün turnuvalarda iyi bir şekilde ülkemi temsil etmek istiyorum. Önemli tenisçilerle maç yapmayı planlıyorum. Daha büyük başarılara imza atmaya çalışacağım" dedi.

Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Koray Öztürkler ise, Marsel İlhan'ın dünya sıralamasında 154. sıradan 137. sıraya yükselmesini önemsediklerini ifade ederek, "Gerçekleştirdiğimiz diğer projeler açısından Marsel bir örnek teşkil ediyor. Kendine olan güveniyle Marsel İlhan, 2. turda dünya sıralamasında 11. sırada olan sporcuyla kıyasıya mücadele etti. İnşallah birlikte daha iyi işler yapacağız" diye konuştu.

Tenis Federasyonu Başkanı Ayda Uluç da hedeflerinin birçok Marseller, Melisler, Çağlalar yetiştirmek olduğunu söyledi.

Marsel İlhan'ın antrenörü Can Üner, elde ettikleri başarıların ardından hedeflerinin büyüdüğünü belirterek, "Planladığımız başarılara ulaşmak için daha çok çalışmamız gerekiyor. Marsel'in kendini bu spora adaması en büyük artısı. Kendine inanıyor ve çok çalışıyor. Cuma günü ATP 500 organizasyonu için Hollanda'ya gideceğiz. Kendisi dünya sıralamasında ilk 100'e girerse Roland Garros ve Wimbledon'dan ana tablo maçları oynayabilecek. Önümüzdeki 3 hafta içinde önemli turnuvalar var. Bu sene 5-6 organizasyonda da toprak kortta oynamasını istiyorum. Nisan sonuna kadar olan döneme kadar programımız oluşmuş durumda. Nisan ile başlayıp 1.5 aylık dönemde toprak sezonunu düşünüyoruz. Daha sonra Wimbledon olacağı için çime dönmeyi düşünüyoruz. Yeri geldiğinde çiftler maçlarını da planlıyoruz" ifadesini kullandı.

Avustralya Açık Tenis Turnuvası sırasında Marsel İlhan'ı destekleyen taraftarlara da değinen Üner, şunları söyledi:

"İlk maçtan itibaren 4 kişi Marsel'i destekliyordu. Bana ne yapmaları gerektiğini sordular. Ben de agresif davranmamaları gerektiğini söyledim. Daha sonraki maçta sayı arttı. İkinci karşılaşmada 50-100 kişi vardı. Marsel kazandıkça insanlar gelmeye başladı. 150 kişiye kadar sayı çıktı. Sporcumuzu destekleyenlerle iyi iletişim kurduk. Şilili Fernando Gonzales ile oynadığı maçta Şilili taraftarlar erken geldi. Bizim seyircilerimiz ise dağınık bir şekilde oturdular. Maç sırasında sayı aralarında tezahürat oldu. Şilililer maç sevinciyle sahaya sis bombası attı. Marsel bile kendini korumak zorunda kaldı. Taraftarların reaksiyon sıralaması olsaydı bizimkiler en üst sırada yer alırlardı. Oradaki insanlar için yapılan haberlere üzüldük. Hak etmedikleri haberlerle karşı karşıya kaldılar."

Basın toplantısı sonrası Marsel İlhan, sponsoru Turkcell tarafından 50 bin lira para ile ödüllendirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!