İlham final peşinde

Güncelleme Tarihi:

İlham final peşinde
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 16, 2013 00:45

Moskova’daki Dünya Şampiyonası’nda Türkiye’nin gururu olan İlham Tanui Özbilen, final için saat 18.15’te piste çıkacak.

Haberin Devamı

RUSYA’nın başkenti Moskova’da düzenlenen 14. Dünya Atletizm Şampiyonası’nda Türkiye adına elemeleri geçebilen tek sporcu olan İlham Tanui Özbilen, bugün yarı finalde mücadele edecek. Erkekler 1500 metre final listesine dahil olmaya çalışacak olan milli sporcunun yer aldığı ikinci seri 18.15’te başlayacak.

İlk beşe girmeli

İlham, finale çıkmak için ya kendi grubunda ilk beşe girmek ya da elenenlerin arasında en hızlı ilk ikiye girmek zorunda. İlham’ın final mücadelesi TRT Spor ve Eurosport’tan naklen yayımlanacak.

Fatih Avan ve Burcu Ayhan elendi

MOSKOVA’daki Dünya Şampiyonası’nda dün Türkiye, iki fire daha verdi. Erkekler cirit atmada seçmelere katılan Fatih Avan, son anda final 12’lisinin dışında kalırken, kadınlar yüksek atlamada da Burcu Ayhan’ın 1.83’lük derecesi final için yeterli olmadı.

Haberin Devamı

En yükseğe Bondarenko atladı!

Ukraynalı atlet 2.41’lik derecesiyle Mosko-va’da altın madalyayı kimseye kaptırmadı.

14. Dünya Atletizm Şampiyonası’nda, erkekler yüksek atlamada altın madalya, Ukraynalı Bohdan Bondarenko’un oldu. Moskova’da devam eden şampiyonanın erkekler yüksek atlama finalinde, Bondarenko 2.41 metrelik atlayışıyla altın madalyanın sahibi olurken, Katar’dan Mutaz Essa Barshim 2.38 ile gümüş ve Kanadalı sporcu Derek Drouin ise 2.38 ile bronz madalyaya uzandı. Moskovalı sporseverlerin, atlayışları öncesinde Ukraynalı atlet Bondarenko’ya büyük destek verdikleri görüldü.
Kadınlar 1500 metre finalinde, İsveçli Abeba Aregawi 4 dakika 02.67 saniyelik performansıyla altın madalya kazanırken, ABD’den Jennifer Simpson 4:02.99 ile gümüş, Kenya’dan Hellen Onsando Obiri 4:03.86 ile bronz madalyanın sahibi oldu.

Ibargüen altına uzandı

Kadınlar 3 adım atlama finalinde ise, Kolombiyalı Caterine Ibargüen 14.85’lik derecesiyle altın, Rus Ekaterina Koneva 14.81 ile gümüş ve Ukrayna’dan Olha Saladuha ise 14.65 ile bronz madalyayı kazandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!