İkinci yarıya dikkat!

Güncelleme Tarihi:

İkinci yarıya dikkat
Oluşturulma Tarihi: Şubat 17, 2013 00:43

F.Bahçe ligde kaydettiği 31 golün 20’sini, Trabzon ise 25 golün 15’ini soyunma odası dönüşünde attı.Rakamlar, 22. haftanın en kritik karşılaşmalarından birinde karşı karşıya gelecek iki ezeli rakibin, bu sezon yaptığı maçlarda düğümü genelde ikinci devrede çözdüğünü gösteriyor.

Haberin Devamı

SIR Alex Ferguson’ın bir sözü vardır; İstatistik mini etek gibidir. birçok şeyi gösterir ama asıl görmek isteneni gizler... Büyük usta sözünde haklı olsa da rakamlar, futbol ve birçok diğer sporda insanların fikir sahibi olmasını sağlar. İşte bu düşünce ışığında, Süper Lig’de haftanın en kritik maçı olan Trabzonspor-Fenerbahçe mücadelesinin gol haritasını mercek altına aldık. Bu analizden ortaya çarpıcı bir sonuç çıktı; İlk yarıda gol olsa dahi, ikinci devre çok daha gollü geçebilir ve maçta düğüm soyunma odası dönüşünde çözülebilir.

F.BAHÇE DAHA ÇOK POZİSYONA GİRDİ

Öyle ki Trabzonspor, ligdeki 25 golünün 14’ünü, Fenerbahçe de 31 golünün 20’sini ikinci 45 dakikada kaydetti. İlk devrelerde sarı lacivertliler 11, bordo mavili ekip 9 kez fileleri salladı. Fenerbahçe en çok 76 ve 90. dakikalar arasında 8 kez gol buldu. Trabzonspor ise 46-60 diliminde 6 kez meşin yuvarlağı ağlara yolladı. İki takım da 90 dakikaya eklenen uzatmalarda 1’er gol yiyip, 1’er gol attı. Aykut Kocaman’ın öğrencileri 117 gol pozisyonuna girdi. Karadeniz Fırtınası’nda bu rakam 105’te kaldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!