İki kıtada tek ralli

Güncelleme Tarihi:

İki kıtada tek ralli
Oluşturulma Tarihi: Nisan 13, 2010 00:00

Dünya Ralli Şampiyonası’nın 4.ayağı olan Türkiye Rallisi için hazırlıklar tamamlandı. Perşembe günü verilecek gösterisi startı ile heyacan doruğa çıkacak.

Haberin Devamı

DÜNYA Ralli Şampiyonası için nefesler tutuldu. İki kıtada tek ralli İstanbul’da ilk kez gerçekleşecek yarış Avrupa Kıtası’ndan start alacak, toprak etapları Avrupa Kıtası’nda koşulacak ve yarış Asya Kıtası’nda son bulacak. Şampiyonanın 4’üncü yarışını oluşturan Türkiye Rallisi, 15-18 Nisan tarihlerinde gerçekleşecek.  8 aydır yapılan hazırlıklar sona erdi. İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı’nın ana sponsorluğunda gerçekleşecek yarışın startı bir gösteri ile 15 Nisan Perşembe günü saat 16.30’da Sultanahmet Meydanı’nında verilecek. 3 gün boyunca İstanbul ve Kocaeli sınırları içindeki toprak parkurlarda dünyanın bir çok ülkesinden katılan sürücülerin amansız yarışlarına sahne olacak.

228 tv yayınlayacak

132 ülkede 228 televizyon ağı ile yayınlanan ve 633 milyondan fazla izleyiciye ulaşan şampiyona için 400 civarında yabancı asın mensubunun İstanbul’a gelecek.

Haberin Devamı

200 km. yol yapıldı

· Türkiye Rallisi’nde 82 ekip start alacak.
· Yarışçılar 359 km’si özel etap olmak üzere toplam 1108 km yol geçecek.
· 200 km uzunluğunda yol, İstanbul Büyükşehir Belediyesi 6, 7 , 8 ve 9’uncu Yol Bakım Onarım Müdürlüğü’nün destekleri ile onarıldı.
· Yaklaşık 350 kişi 8 aydan bu yana yol onarımı için çalıştı.
· Gönüllü görevlilerle birlikte yarışta çalışacak eleman sayısı 2 binin üzerinde.
· Yarış için bütçe 3.5 milyon TL olarak ayrıldı.
· Ralliyi seyretmeye gelenler 10 milyon dolar bırakacak.

Federasyon başkanı Mümtaz Tahincioğlu (sağda), yönetim kurulu üyesi Erdal Tokcan (solda) ve medya danışmanı Asena Özkan, spor koordinatörümüz Ercan Saatçi’yi ziyaret etti. Ralli hakkında bilgi verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!