İdam çığlıkları

Güncelleme Tarihi:

İdam çığlıkları
Oluşturulma Tarihi: Eylül 02, 1998 00:00

Sanlı SARIALİOĞLU
Haberin Devamı

Pazar akşamı televizyonun karşısına geçtim. Spor programlarının hiçbirini kaçırmamaya çalıştım. Olacak iş değil. Birinin ‘‘kara’’ dediğine, diğeri ‘‘ak’’ diyordu. İşin içine şimdi bir de bilgisayar girdi. Beşiktaş'ın golünü bir bilgisayar onayladı, diğeri reddetti. Kafam iyice allak bullak oldu. Baksanıza Beşiktaş bilgisayarları bile şaşırtmaya başladı. Biz de kalkmış bir de bazı hakemlerin şaşkınlığından söz ediyoruz.

Ne yani, Beşiktaş-Gaziantep maçının hakemi Ali Uluyol, Alpay'a çıkardığı kırmızı kart için şaşkın bir rapor yazamaz mı? Neymiş efendim, Alpay ayağına basmış ve ‘‘Haydi... at bakalım’’ demiş. Uluyol da o nedenle kırmızı kartını göstermiş. Hey Tanrım, şaşkınlığa bakın siz. Faul düdüğünü çaldığı anda hakemin elini kartına attığını milyonlar izledi. Ama hakem bey, ‘‘Hayır’’ diyor ve oturup, kafasına göre bir senaryo yazıyor. Eh olur ya, Beşiktaş bilgisayarları bile şaşırtıyor, Uluyol nasıl şaşırmasın?

Merkez Hakem Komitesi, önce Ali Uluyol'a övgüler yağdırıyor. Gelgelelim yere göğe sığdıramadığı hakemini bu hafta amatör küme maçına veriyor. Şaşkınlık işte. Merkez Hakem Komitesi'nden bir kişi çıkıyor, ‘‘Hakemler itibarlı kişilerdir. Biz onların sözlerine değer veririz’’ diyor. Vay canına, demek ki futbolcular itibarsız kişiler . Merak ediyorum, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu da acaba aynı düşüncede mi? O zaman Alpay'ın ifadesini almak boşuna. Merak ettiğim birkaç husus daha var. Seyirciyi tahrik eden sadece Alpay mıydı? Acaba hakem bir diğer provakatör değil miydi? Alpay'ın kırmızı karttan sonra yaptığı son derece çirkin davranışlarında hakemin ‘‘haksız’’ kararı hiç mi etken olmadı?

BEŞİKTAŞ’IN HAKKI

Büyük bir kesim ağzını şapırdata şapırdata Disiplin Kurulu'nun kararını bekliyor. ‘‘İdam çığlıkları’’ ortalığı kaplamış durumda. Nasıl olsa Beşiktaş uslu çocuk, sesi çıkmaz. Öyleyse, vur ensesine, yatır yere, ez geç üzerinden. Haydi PFDK, çek kılıcını göster kendini.

Şaşırıyorum, gerçekten bilgisayarlar gibi ben de şaşırıyorum. G.Antepspor Başkanı Beşiktaş'ı suçluyor. Altay Başkanı Beşiktaş'ı suçluyor. Allah Allah, acaba biz başka maçları mı izledik? Antep maçında hakem hışmına uğrayan taraf Beşiktaş değil miydi? Altay maçında da bilgisayarların değil, sadece yan hakemin çözebileceği tek bir pozisyon vardı. Peki nedir bu yaygara? Bakın size söyleyeyim. Yakın zamana kadar hem Beşiktaş'ın hakkı yeniyor, hem de savunulmuyordu. Şimdi aykırı seslerin çıkması pek çok kişiyi rahatsız ediyor. Bunlar ne istiyor? Beşiktaş sussun, Beşiktaşlı sussun, medya sussun. Herkes şunu gayet iyi bilsin, o devir artık geçti. Haksızlıkların karşısında, yönetimi bilemem ama biz, kesinlikle ve kesinlikle susmayacağız.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!