İçimizdeki Avrupalılar

Güncelleme Tarihi:

İçimizdeki Avrupalılar
Oluşturulma Tarihi: Ekim 04, 2011 10:42

2012 Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerinde, gruptaki son iki maçında, İstanbul'da 7 Ekim Cuma günü Almanya, 11 Ekim Salı günü de Azerbaycan ile karşılaşacak (A) Milli Takım'ın aday kadrosunda 10 gurbetçi bulunuyor.

Teknik direktör Guus Hiddink'in belirlediği aday kadroya, Almanya Birinci Futbol Ligi'nden (Bundesliga) 4, İspanya Birinci Futbol Ligi'nden (La Liga) 3, Fransa Birinci Futbol Ligi'nden (Ligue 1) 2 ve Belçika Birinci Futbol ligi'nden 1 futbolcu çağrıldı.

Aday kadrodaki gurbetçi futbolcular şöyle: Ömer Toprak (Bayer Leverkusen), Gökhan Töre (Hamburg), Mehmet Ekici (Werder Bremen), Tunay Torun (Hertha Berlin), Hamit Altıntop (Real Madrid), Mehmet Topal (Valencia), Arda Turan (Atletico Madrid), Mevlüt Erdinç (Paris Saint Germain), Umut Bulut (Toulouse) ve Sinan Bolat (Standard Liege).

Ömer Toprak ilk kez aday kadroda

Bundesliga'dan milli davet alan oyuncular arasında yer alan Bayer Leverkusenli Ömer Toprak, aday kadroya ilk kez çağrılan tek isim olarak göze çarpıyor.
Almanya 19 Yaş Altı Milli Takımı'nın, 2008 yılında Avrupa Şampiyonu olan kadrosunda yer alan 22 yaşındaki savunma oyuncusu Toprak, geçen ay milli takım tercihini Türkiye'den yana kullandığını açıklamıştı.
Profesyonel futbola Freiburg formasıyla başlayan ve bu takımda 68 maçta 4 gol atan Ömer, sezon başında Bayer Leverkusen'e transfer olmuştu.
Bu sezon ligdeki 8 maçta da oynayan Toprak, Şampiyonlar Ligi'ndeki iki karşılaşmada da 90 dakika görev yaptı.

Gökhan, Mehmet ve Tunay

Bundesliga'da Hamburg takımında oynayan Gökhan Töre, bu sezon 8 lig maçının 7'sinde oynadı. Kanatta da görev yapabilen orta saha oyuncusu Töre, bu maçlarda iki golün pasını verdi. Hamburg, ligde 4 puanla 18'inci ve son sırada bulunuyor.
19 yaşındaki Gökhan Töre, sezon başında Chelsea'nin genç takımından Hamburg'a transfer olmuştu. Töre, daha önce de iki kez (A) Milli Takım formasını giymişti.
Milli takımda daha önce 6 maçta forma giyen Mehmet Ekici, Bundesliga takımlarından Werder Bremen'de top koşturuyor.
21 yaşındaki Ekici, bu sezon ligdeki 8 maçın 3'ünde ilk 11'de başlarken, 5 maçta oyuna sonradan girdi. Sezon başında Bayern Münih'den Werder Bremen'e transfer olan orta saha oyuncusu Ekici'nin ligde 1 golü bulunuyor.
Milli takımda daha önce de forma şansı bulan Tunay Torun da sezon başında Hamburg'dan Hertha Berlin'e transfer oldu.
Forvette görev yapan 21 yaşındaki Torun, bu sezon 7 maçta oynadı ve bunların 6'sına ilk 11'de başladı. Tunay Torun, bu sezon şu ana kadar iki gol attı.

La Liga

La Liga'daki Türk futbolculardan Atletico Madridli Arda Turan, takımının kendi sahasında önceki gün Sevilla ile 0-0 berabere kaldığı son lig maçında 90 dakika forma giydi.
İspanyol takımına Galatasaray'dan sezon başında transfer olan Arda, La Liga'da henüz gol atamadı, ancak takımının 4-0 kazandığı Racing Santander maçında iki golün pasını verdi.
Sezon başında Real Madrid'e transfer olan, ancak belinden geçirdiği ameliyat nedeniyle takımında sadece bir kez forma giyen Hamit Altıntop da milli takıma çağrılan futbolcular arasında yer aldı.
Son yıllarda (A) Milli Takım'da sürekli ilk 11'de oynayan Hamit, Real Madrid'in geçen hafta Şampiyonlar Ligi'nde Ajax ile oynadığı maçta 84. dakikada Mesut Özil'in yerine oyuna girmişti. Hamit Altıntop, Real Madrid'in ligde hafta sonu oynadığı Espanyol maçında da forma şansı bulamadı.
Valencia'da geçen sezon ilk 11'de düzenli olarak oynarken, Hiddink'in göreve gelmesinden sonra Milli Takım'da fazla forma şansı bulamayan Mehmet Topal da Almanya ve Azerbaycan ile oynanacak maçların aday kadrosuna davet edildi.
Ligde ilk iki haftada takımında 90 dakika oynayan ve 3. hafta Atletico Madrid'e karşı son 25 dakika görev yapan Topal, 13 Eylül Salı günü Şampiyonlar Ligi'nde oynanan Racing Genk maçında sağ omuzundan sakatlanmış ve sahalardan 3 hafta uzak kalmıştı. Mehmet Topal, Genk maçından bu yana da resmi maça çıkmadı.

Ligue 1'den Bulut ve Erdinç

Ligue 1'in Toulouse takımında görev yapan Umut Bulut, 9. haftası geride kalan ligde, takımının tüm maçlarında forma giydi. 8 maça ilk 11'de başlayan Umut, bu maçların 4'ünde 90 dakika sahada kaldı.
Ligde 2 golü bulunan Umut, takımının son hafta deplasmanda Sochaux'ya 3-0 yenildiği maçta 83. dakikada oyuna girdi.
Paris Saint Germain'de forma giyen Mevlüt Erdinç, bu sezon henüz ilk 11'de şans bulamadı ve 6 maçta oyuna sonradan girdi. Bu karşılaşmalarda toplam 64 dakika oyunda kalan Erdinç, yine de 3 dakika oynadığı Toulouse maçında 1 gol atmayı başardı.
Erdinç, takımının önceki gün Lyon'u 2-0 yendiği maçta 18 kişilik kadroda yer aldı, ancak oyuna girmedi.

Sinan Bolat

Belçika Birinci Futbol Ligi takımlarından Standart Liege'in kalecisi Sinan Bolat, takımının ligdeki 9 maçında da kalesini korudu.
Standart Liege'de ilk 11'in değişmez isimlerinden olan Bolat, takımının ligde önceki gün Lierse'i 2-0 yendiği maçta da 90 dakika forma giydi ve kalesini gole kapadı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!