İbrahim Kızıl yeniden başkan

Güncelleme Tarihi:

İbrahim Kızıl yeniden başkan
Oluşturulma Tarihi: Haziran 06, 2011 00:00

Gaziantepspor Kulübü Olağan Genel Kurulu yapıldı.

Gaziantep Ticaret Odası Oditoryum Salonunda yapılan toplantıya, Gaziantepspor Kulübü Başkanı İbrahim Kızıl, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili adayı Hüseyin Çelik, Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, siyasi partilerin milletvekili adayları, Divan Kurulu üyeleri ile diğer davetliler katıldı.

Genel kurul toplantısında raporlar üzerinde görüşme ve yönetim kurulunun ibraz edilmesinden sonra, gelecek dönem bütçe faaliyet raporları okundu.

Dilek ve temenniler bölümünde söz alan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili adayı Hüseyin Çelik, Gaziantepspor'un bu sezon çok başarılı olduğunu söyleyerek Başkan Kızıl'ı ve yönetimini tebrik etti.
Çelik, sporda şiddetin önemli bir konu olduğunu ifade ederek, “Uzun yıllardır Gaziantepspor taraftarını takip ediyoruz. Ufak tefek olayların dışında Gaziantepspor taraftarları fair play kurallarına uygun bir şekilde hareket etmiştir” dedi.

Siyasetin rekabetle yapılacağını dile getiren Çelik, “Spor da rekabet zemininde yapılır. Rekabet olmazsa hayatta gelişme ve başarı olmaz. Nezaketten yoksun bir rekabet tarafları canavarlaştırır” diye konuştu.

YENİ STADYUMUN YERİ TESPİT EDİLMİŞTİR

Gaziantepspor'un ligi dördüncü bitirdiğini ve UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele edeceğini hatırlatan Hüseyin Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Yeni stadyum için Beylerbeyi mevkiinde 125 bin metrekare bir yer tespit edilmiştir. Stadyum orada yapılacak. Başbakanımız da biliyorsunuz bu konuya büyük önem veriyor. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de bu konuya büyük önem verdi. Geçtiğimiz günlerde de protokolü imzalandı ve bu konu karara bağlandı. Bu stadyum sıradan bir stadyum olmayacaktır. Aynı zamanda bir hayat merkezi olacaktır.”

Gaziantepspor'un futbol dışında diğer branşlara da yönelmesi gerektiğini belirterek konuşmasına başlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey ise, “Ben de 30 yıldır bu camianın içinde gerek taraftar, yönetici ve doktor olarak yer aldım. Çok zor günler geçirdik. Gaziantepspor, İbrahim Kızıl başkanlığı döneminde başarılı işler yaptı. Kendisini ve yönetimini kutluyorum. Herkesin kulübe destek vermesi gerekir. Gaziantepspor'un Spor Toto Süper Lig'in yanısıra basketbolda da birinci ligde olması gerekiyor” şeklinde konuştu.

Genel kurul seçiminde tekrar başkanlığa seçilen Başkan İbrahim Kızıl da, bu sezon Gaziantepspor'un adından sıkça söz ettirdiğini belirterek şunları söyledi:

“Bugün futbol takımı kadromuzda bütün kulüplerin kendi takımında görmek isteği futbolcular var. Milli takımda ve genç milli takımda çok başarılı futbolcu arkadaşlarımız bulunuyor. Bu sezon ligi dördüncü sırada bitirerek kentimize mutluluk yaşattık. Geçmişte çok sıkıntılar çektik ama bugün Gaziantepspor futbol ailesinde çokça konuşulan bir takımdır. Sezon bitiminde yapılan altın ve gümüş karmalarda Gaziantepsporlu futbolcular kendilerine yer buldular. Yeni sezonda da başarılı olmak için mücadele edeceğiz. 3 büyükler ne istiyorsa biz de aynısını istiyoruz.”

Konuşmaların ardından Divan Kurulu Başkanı Mehmet Tuncer İbrahim, Kızıl'ın dışında liste verilmediğini, bu listeyi oylamaya sunacağını söyledi.

Yapılan oylamada İbrahim Kızıl'ın listesi yeniden seçildi.

Tek liste ile gidilen seçimde yönetim kurulu şu isimlerden oluştu:

“Başkan İbrahim Halil Kızıl, Yönetim Kurulu üyeleri; Ömer Çelik, Mehmet Salih Kızıl, Ertuğrul Ahi, Mehmet Sait Ercan, Sabri Hamamcı, Burhan Büyükkömürcü, Arif Çelik, Abdullah Devrim Sever, Adil Çatuk, Reşit Solak, Yusuf Aydın, Suat Özerbaş, İbrahim Aksu, Hacı Mesut Karasu, İlhan Yağız, İlhami Şimşek, Zeki Eralp, Adnan Karakayış ve Vedat Diler.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!