İbrahim 12 milyon dolar

Güncelleme Tarihi:

İbrahim 12 milyon dolar
Oluşturulma Tarihi: Haziran 21, 1998 00:00

Haberin Devamı

F.Bahçeli basketbolcu rekor düzeydeki bonservis fiyatıyla Türkiye'nin en pahalı basketbolcusu oldu.

Basketbol 1. ve 2. Ligleri'nde yer alan kulüpler, sözleşme yenilemedikleri oyuncuların bonservis bedellerini açıkladılar. 139 oyuncunun satış listesine konduğu erkeklerde en pahalı basketbolcu, Fenerbahçeli İbrahim Kutluay oldu. Sarı lacivertli kulüp, Tofaş'ın 3 yıl için 5 milyon dolar önerdiği İbrahim'in bonservis fiyatını 12 milyon dolar olarak açıkladı. İbrahim'den sonra ikinci sırayı 10 milyon dolarla Efes Pilsenli Mirsad Türkcan alıyor.

Asım 825 milyar

Ülkersporlu Asım Pars 825 milyarla üçüncü, Türk Telekom PTT'li Alper Yılmaz 220 milyar lira ile dördüncü sırada yer aldı.

Bayanlarda ise satış listesine konan 59 isim arasında en pahalı oyuncu unvanını, bonservisi 26 milyar 500 milyon lira olarak belirlenen Galatasaraylı Arzu Özyiğit aldı. Arzu Özyiğit'i 26 milyar lira ile Fenerbahçeli Serap Köz Sarıçoban, 22 milyar lira ile Galatasaraylı Didem Kantarcı Akın takip ediyor.

Satışa konan oyuncular, transfer yapamadıkları taktirde, bonservis bedellerinin yüzde 30'luk bölümü karşılığında bir yıl daha kulüpleriyle sözleşme yenileyecek.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!