Hüseyin Türkiye'de ilki başardı

Güncelleme Tarihi:

Hüseyin Türkiyede ilki başardı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 17, 2013 15:16

Yelken sporuna başladıktan 4 ay sonra milli takım kampına çağrılma başarısı gösteren engelli Hüseyin Akbulut'un, Mersin'de yapılacak Federasyon Kupası'nda, "Laser Radial" sınıfında yarışan ilk engelli kişi olacağı belirtildi.

Haberin Devamı

Akbulut ve antrenörü Volkan Hatunoğlu, Marmaris Yat Limanı'nda demirli bir teknede, gazetecilere katılacakları yarış hakkında bilgi verdi.

Yarışların Türkiye Yelken Federasyonu tarafından 19-23 Nisan tarihlerinde Mersin'de yapılacağını belirten Hatunoğlu, yarışların aynı zamanda Akdeniz Oyunları'nın provası niteliğinde olacağını söyledi.

Altı farklı yelken disiplininde 300'ün üzerinde sporcunun mücadele edeceği yarışlara Akbulut'un "Laser Radial" sınıfında katılacağını anlatan Hatunoğlu, "Bu sınıf, en az 10 yıllık tecrübeye sahip yelkencilerin yarıştığı özel bir disiplin. Amacımız paralimpik, yani bedensel engelli bir sporcunun sağlıklı bireylerle yarışabileceğini ve yarışı tamamlayabileceğini ispatlamak" dedi.

Bugüne kadar Türkiye'deki hiçbir yarışta bedensel engelli bir kişinin, engeli olmayanlara karşı yarışmadığına dikkati çeken Hatunoğlu, yarışlara bedensel engellilerin de başarılı şekilde yelken sporunu yapabileceğini ispatlamak ve diğer bedensel engellilere örnek olmak adına katıldıklarını vurguladı.

Asıl amaçlarının ise Brezilya'da 2016'da düzenlenecek Paralimpik Oyunları'nda Türkiye'yi temsil edebilecek olduğuna işaret eden Hatunoğlu, Mersin'deki yarışın kendileri için ciddi bir antrenman niteliğinde olacağını dile getirdi.

Akbulut ise yarışlara katılacak ilk engelli sporcu olmasından dolayı mutlu ve heyecanlı olduğunu ifade ederek, kış boyunca yaptığı antrenmanların sonucunu alacağına inandığını söyledi. Akbulut, kendisi gibi engelli bireylere örnek olarak denizle tanışmalarını sağlamayı istediğini belirtti.

Marmaris Aile ve Toplum Sağlığı Merkezinde görev yapan ve kolundan engelli 25 yaşındaki Hüseyin Akbulut, geçen yıl haziran ayında başlatılan "Paralimpik Yelken Projesi" kapsamında yelken sporuyla tanışmış, 4 aylık yoğun bir çalışmanın ardından Türkiye Paralimpik Yelken Milli Takımı kampına çağrılmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!