Hürriyet yazarları derbiyi yorumladı

Güncelleme Tarihi:

Hürriyet yazarları derbiyi yorumladı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 02, 2012 18:19

Spor Toto Süper Final Şampiyonluk Grubu'nun 4. haftasında Galatasaray, Türk Telekom Arena'da Trabzonspor'u konuk etti, Hürriyet Gazetesi Yazarları da bu zorlu maçı sizler için dakika dakika yorumladı.

Haberin Devamı

Hürriyet yazarları Hakan Ünsal, Kanat Atkaya, Bayram Aydın ve İlhan Söyler'in yorumları dakika dakika hurriyet.com.tr'de...

Yazarların ikinci yarı yorumu

Hakan Ünsal: İkinci yarıya Galatasaray daha kötü başladı. En iyi pas yapan takımlarından birinin en fazla hata yaptığı maç oldu. Kenarları hiç kullanmadılar. Dar alanda iyi pas yapma düşüncesi Trabzon'un işini kolaylaştırdı. Trabzon'da da herşeyi Burak'ın yapmasını beklemek çok zor. Galatasaray bu işi çevirecekse çevirir. Bu oyunla gidişat değişmez. Galatasaray hiçbir rakibe böyle pas yapma imkanı tanımaştı.

Kanat Atkaya: İkinci yarıda ilk yarıya oranla tek fark sarı kart ptlaması oldu. Maçı yönetmek yerine kendince yorumlar yaratan hakem bu kez devreye kartları soktu. İki takımın da bşrbişrine üstünlüğü yok. Fatih Terim hücum hattını güçlendirerek risk aldı. Neticesi olumlu olur mu bakmak gerekiyor.

Haberin Devamı

Bayram Aydın: İkinci yarı başlarken Terim takıma hiç müdahale etmeyeek büyük hata yaptı. En azından sahada yürüyen fizik gücü düşük olan Emre'ninyerine Riera olabilirdi. belki Terim de çok haklı. O kadar çıkarılacak oyuncu varki o da şaşırdı. Baros girdi ama değişen bir şeyu olmadı. Hala pozisyon yok. Rahat olan Trabzonspor ise gol pozisyonu buldu ama onlar da çok cömertti. Sonlara gelince Trabzon geriye yaslandı. Galatasaray da bu fırsatı değerlendirip baskıyı kurdu.

İlhan Söyler: İkinci bölümde G.Saray'da pas seçimi topa hükmetmek daha azdı. Kısa toplar yoktu. Trabzonspor hücum yaptı. Galatasaray'da oyuncular rolleri arasındaki hırs, esneklik ve azim kapasitelerini gösterenmiyorlardı. Terim dur dedi. Emre'nin yerine Aydın ve Baros girdi. Hücum teşebbüsü fazlalaştı ama hedefe gitmek zordu. Çünkü bu sefer hataları Trabzon yaptı. Galatasaray kazanma arzusu olduğundan işi bitirmek istedi.

Yazarların ilk yarı yorumu

Hakan Ünsal: İlk yarı tamamen Galatasaray'ın 4 gün önceki kolay kazanmasının izlerini taşıyor. Oyuncular klasik Galatasaray mücadelesini ortaya koymuyor. Elmander de bile bunu görüyoruz. İlk yarıya rehavet damgasını vurdu. Trabzonlular'ın istekli oyunları da bir yere kadar. Pozisyon üretmekte zorlanıyor. Devre arasında bir fırtına esecektir. Bu Terim fırtınası olacak. Tek sorun Galatasaraylılar'ın rahat kazanırız düşüncesi. Galatasaraylılar rehaveti üzerinden atarsa sorun da düzelir.

Haberin Devamı

Kanat Atkaya: Hakem Özkalfa'nın faul kararları ve bunların yoğunluğu kimseyi memnun etmiyor. İlk 30 dakika rölantide giden Galatasaray. oyuna ağırlık koymak istedi ama başarılı olamadı. Henüz kimin ağırlık koyacağının belli olmadığı bir maç görüntüsünde. Fenerbahçe ve deplasmanda Trabzon maçındaki iyi oyununu sergileyemiyor G.Saray. Maçın 0-0 sürmesi zaten bu belirsizliğin bir işareti. İkinci yarıda tahminimce teknik direktörlerin hamleleri belirliyeici olacak bu taktik savaşında.

Bayram Aydın: Selçuk ve Melo üretken değil. Kanatlar çalışmıyor. Elmander ve Necati ise yalnızca sağa sola koşuyor ve birbirlerine bağırıyorlar. Koskoca ilk yarıyı Galatasaray pozisyonsuz ve golsüz bitiriyor. Trabzonspor ise ilk yarının en net pozisyonunu 44'te Burak'la buluyor ama değerlendiremiyor ya da Muslera kurtarıyor. Yani ilk yarı da her iki takıma da ne oynadıkları futbol ne de mücadele yakışmıyor. İkinci yarıda Terim'in mutlaka oyuna müdahale etmesi gerekiyor. Yoksa korkulu rüya kabusa dönüşecek.

Haberin Devamı

İlhan Söyler: Trabzonspor ilk yarıda gardını almıştı. Defansımı kalabalık tutayım dedi ve başardı. Oyunu önde tutmayı başardılar. Kenarda oynayan Engin ve Eboue'yi zorladılar. Oyunun ilk saniyelerinde 2 önemli sahne vardı. Necati'nin gole giderken Mustafa ile olan mücadelesinde hiçbir şey yoktu. İkincisi ise Burak'ın ve Semih'in 2'li zorlamalarıydı. Bunlar birbirine benzer manzaralardı. Futbolun içinde olan hareketlerdi. İlk bölümde en önemli olan pozisyon ise sahne Burak'ın kaçırdığı goldü.

Yazarların ilk 15 dakikalık yorumu

Hakan Ünsal: Rehavet sarmış dört bir yanımı. Maça çok ilgi göstermeyen bir taraftar var. 4 gün önce kazandığı gibi bugün de kazanacağını düşünen bir takım var. Bildiğimiz bir Galatasaray başlangıcı var. Selçuk ve Melo'ya yapılan baskı Trabzonspor adına doğru. Ancak Galatasaray 4 gün önce kenarları iyi kullanıyordu, bugün kullanamıyor. Trabzonspor'un stratejisi işliyor.

Haberin Devamı

Kanat Atkaya: İki takımın da kontrollü başladığı, bol faulün dikkat çektiği bir maç oluyor. Hakem faulleri çalarak oyunu biraz fazla durduruyor. Şu ana kadar üstünlük sağlayan yok. İlk maçtan farklı bir Galatasaray ve farklı bir Trabzonspor olduğu gerçek.

Bayram Aydın: Trabzonspor rahat olduğu için oyuna da rahat başladı. Çünkü kaybeden bir şeyi yok. Galatasaray için öyle değil. İsteksiz gözüktüler. Fenerbahçe'ye yenildileri maçta bile bundan daha çok istekli ve arzuluydular. 20 dakikada her iki takımı da tanımak mümkün değildi. Zaten pek pozisyon izleyemedik. Golü bulacak kımıldama bile yok.

İlhan Söyler: Trabzonspor ilk maçta yaptığı hataları 15 dakika içinde yapmadı. Top kendilerinde olduğunda hemen cevap verdi. Top kazandıkları anda temel aksiyonları geçti. İşte bu arada Galatasaray hedefe gitme şaşkınlığı yaşadı. Selçuk, kullandığı serbest atışla takımı harekete geçirmek istedi. Galatasaray bu zamanda deli dolu ataklar yapmaya başladı. Neydi bunlar? Rakip alana saldırıp gole gidelim dşüncesi vardı. Önce Emre sonra Engin Trabzon kalesine gitti. Sahanın ikinci bölgesi ele geçti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!