Hürriyet Spor Türkiye'ye soruyor

Güncelleme Tarihi:

Hürriyet Spor Türkiyeye soruyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2009 00:00

En büyük taraftar hangi takımda?

Fenerbahçe mi?

Galatasaray mı?

Beşiktaş mı?

Yoksa Trabzonspor mu?

Haydi futbolseverler... Turkcell Süper Ligi'nde yer alan tüm takımların taraftarları...

Yıllardır sorulan sorunun cevabı bu sayfalarda yine sizin oylarınızla belli olacak.

Yapmanız gereken tek şey, Çarşamba gününden itibaren tuttuğunuz takımı yazıp 2829'a mesaj atmak.

21 Ocak 2009'da başlayan anketle taraftarı en büyük olan kulüp ortaya çıkacak.

Anket 13 Şubat tarihinde sona erecek.

Sonuçlar her hafta salı günü Hürriyet Spor'da olacak.

Ali Şen'in iddiası 25 milyon Fenerli var

F.Bahçe eski başkanı: "16 yıl önce 25 milyon taraftarımız var demiştem. Şimdi bu rakam daha da arttı. Buna kim inanmıyorsa, bir tavsiyem var. Gidip saysınlar"

Adnan Polat: Yüzde 34'le F.Bahçe'nin önündeyiz.

Polat, UEFA Kupası'nın da kazanılmasının etkisiyle Türkiye'deki sarı kırmızılı taraftar oranını yüzde 34'e ulaştı. Fenerbahçe'nin taraftar oranının yüzde 30 ile 32, Beşiktaş'ın taraftar oranının ise yüzde 17-18 seviyesinde.

Beşiktaş seyircisi kendine rakip görmüyor

BEŞİKTAŞ, Fenerbahçe ile Galatasaray'ın 'en çok taraftar bizde' tartışmasına genellikle fazla katılmayan bir kulüp. Her ne kadar siyah beyazlı camiadan da kimi zaman "Türkiye'de 20, hatta 30 milyon Beşiktaşlı var" gibi açıklamalar gelse de onların daha çok övündükleri konu diğer taraftarlardan olan farkları. İnönü Stadı'nda futbolun desibel rekorunu (çıkan sesi ölçen birim) kıracak kadar iyi bir taraftara sahip olduklarını belirten siyah beyazlılar, takıkmlarını en iyi kendilerinin desteklediğini iddia ediyor.

Anketler Türkiye'de G.Saray İstanbul'da F.Bahçe diyor

HANGİ takımın daha fazla taraftara sahip olduğunu araştıran anketler son yıllarda tartışmaya açık sonuçları ortaya koyuyor. Futbol istatistiklerini inceleyen en önemli kurumlardan FSTATS ve Allstats'ın 2006 yılında yaptığı ankete göre, Türkiye'nin yüzde 27.4'ü Galatasaraylı, yüzde 26.5'i Fenerbahçeli, yüzde 18.6'sı Beşiktaşlı ve yüzde 4.8'i de Trabzonsporlu çıktı. 20 ilde yapılan ve 'Türkiye'de Taraftar Profili' adını taşıyan araştırmanın sonuçlarında, İstanbulluların yüzde 32'sinin Fenerbahçeli, yüzde 26.5'inin Galatasaraylı, yüzde 21.6'sının Beşiktaşlı, yüzde 5.23'ünün ise Trabzonsporlu olduğu saptandı.

Galatasaray'da ilginç tartışma
1 numara kim?

Galatasaray Lisesi mezunları bin 500 imza topladılar ve Galatasaray Üniversitesi Rektörü'nün protokolde Galatasaray lisesi Müdürü'nün önüne geçmesine karşı çıktılar. Galatasaray Lisesi mezunlarına göre, Galatasaray Protokolünde birinci sırada lise müdürü, ikinci sırada üniversite rektörü, üçüncü sırada Galatasaray Eğitim Vakfı Başkanı yer almalı. Galatasaray Spor Kulübü Başkanı'nın yeri ise dördüncü sırada.

Beşiktaş'ın yeni transferi tam bir çılgın
Ona "Beyaz Nouma" diyorlar

Siyah beyazlıların İsveç'ten transfer ettiği Erkan Zengin'in bu günlere gelmesinde Galatasaray'ın İsveçli futbolcusu Tobias Linderoth'un babası Anders Linderoth'un payı büyük. 2002'den beri takımın başında bulunan ve 2007'de görevi bırakan Linderoth, Erkan'ı as takıma ilk alan ve şans veren hocaydı.

Erkan'ın Beşiktaş'a transferine yine bazı Beşiktaşlılar karşı çıkıyor:

Evde kalmış kızın transferi

İSVEÇ Beşiktaşlılar Derneği Başkanı Altan Erer, Hürriyet'e yaptığı açıklamada, dünya lig klasmanında önemli bir yere sahip bulunmayan İsveç Ligi'nin Hammarby takımından Erkan Zengin'in Beşiktaş'a transfer edeileceği haberini üzülerek öğrendiklerini belirterek, "Beşiktaş Kulübü ile görüştüğümüzde Erkan Zengin'in futbol oynarken görülüp görülmediğini sorduk. Yöneticiler bu konuda Mustafa Denizli'nin tek söz sahibi olduğunu bildirdiler. İyi bir futbolcu 23 yaşında hala İsveç Ligi'nde oynuyor ise ve bunu da Beşiktaş transfer ediyor ise, biz bunu evde kalmış bir kızın transferi olarak görüyoruz. Çünkü İsveç'te genelde 20-21 yaşlarına gelen gelecek vadeden futbolcular Avrupa'ya transfer olur" diye konuştu.

2008-2009 sezonunda dpingli çıkan futbolcu sayısı sıfır

2008-2009 futbol sezonunun ilk yarısı sonunda ortaya çıkan rakamlar, dopingin Türk futbolundan silindiğini gösteriyor. Türkiye Futbol Federasyonu Dopingle Mücadele Kurulu bu sezonun ilk yarısında Süper Lig, Bank Asya Birinci Ligi, İkinci Lig, Üçüncü Lig, PAF Ligi, Bayanlar Ligi ve amatör kümelerden toplam 588 futbolcuya doping testi uyguladı. Bu oyuncuların hiçbirinde dopinge rastlanmadı.

Futbol turizmi otelcilere emanet

20 takımı aynı hamama sokmaya çalışıyorlar

Her yıl Avrupa ve Asya ülkelerinden yüzlerce takım kamp için Antalya'ya geliyor. sadece Futbol takımı değil, rugbi ve beyzbol takımlarının da gözde yeri Antalya.

Ancak Antalya'ya gelen takım sayısını kimse bilmiyor.

Organizasyonu otelciler ve menajerler yapıyor.

Bezin bir hamama 20 takım birden sokuluyor.

Bu tablo düzelmuyor ve Avrupa'nın büyük takımları kamp için Antalya'ya gelmiyor.

HÜRRİYET SPOR BUGÜN BAYİLERDE...

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!