Hürriyet Kupası

Güncelleme Tarihi:

Hürriyet Kupası
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 1997 00:00

Metin SERTOĞLU
Haberin Devamı

Bana kalırsa gazetelerin spor sahifeleri, amatör spor ve futbol alarak düzenlenmeli. Eminim ki, bayanların önderliğinde, okuyucu spordan başlayarak futbola dorğru geçecektir. Gazetemiz de, müstakil bir sahifesi olmasa da diğer spor branşlarına gösterdiği özel ilgiyle spor efsanesine ulaşmayı başarabilmiştir.

Sahifenin bir köşesinde Cüneyt Koryürek üstadımız, atletizmin öncülüğünde yazırlarını keyifle okuturken, Engin Kratzer kardeşimiz de tenisin bütün inceliklerini güzel haberleriyle örtüştürüyor. Tayfun Bayındır koçum halter sırtında dünyayı turlarken, Celal Demirbilek de amatör sporun ödül kralı olarak köşesinde oturuyor. Esat Yılmaer'in haberlerin başına gelmesi de, amatör sporlara taze bir kanı beraberinde getiriyor. Nezih Alkış müdürüm, kuyumcu terazisi gibi hassas, ortada denge kuruyormuş gibi gözükse de, Turgay Şeren ağabeyden hiç gözünü ayıramıyor. Lastik pabuçtan ziyade, kramponluyu tercih ediyor. Bendeniz de yedi yıla yakın bir zamandır bu ustalar mutfağından yiyip içmesem de, mis gibi kokusuyla pek ala yetiniyorum. Avcılar, çevreciler, hayvan severler, sporcular ve silah sektörü ile birlikte harman olmuş, bazen toz duman bazen ise süt liman, yuvarlanıp gidiyoruz.

ATICILARIN HAFTASI

Gelecek hafta böbürlenme sırası atıcılıkta. Avcılar silah sesi ve sarut kokusundan nasibini İstinye Atış Poligonu'nda alırken, sporcuların da heyecandan dizleri birbirine çarparak. Yedi yıldan günümüze dek, Hürriyet Gazetesi'nin organize ettiği Trap-Skeet yarışmaları 25-27 Temmuz tarihleri arasında İstanbul'da yapılacaktır. Finlandiya, Yunanistan, Macaristan, Azerbaycan, Romanya ve Kuzey Kıbrıslı atıcılar ile ülkemizin ilk otuza girmiş sporcuları yarışacaklar. Sayın Sibel Tecimer ve İlyas Namoğlu kardeşlerimizin koşuşturmacası sonucunda başlatılacak olan bu yarışmayı Atıcılık ve Avcılık Federasyonu hakemleri ve yöneticileri yönlendireceklerdir. Avrupa Konfederasyonu (ESC) tarafından yakından izlenen ‘‘Hürriyet Kupası''nı Avrupa takvimine sokmak çalışmalarım, Yönetim Kurulu arkadaşlarımın tetkiklerine sunulmuştur. Eylül ayında İstanbul'da yapılacak Yönetim Kurulu toplantısında umarım, olumlu bir sonuca ulaşılacaktır.

Avcı dostlar sakın gocunmasınlar, onları gözardı etmek ne mümkün? Spor Bakanımız Yücel Seçkiner, dünyada çok büyük bir örgüt haline gelen, yakında olimpik bir disiplin olarak göreceğimiz Sporting ve Compact avcı müsabakalarının alt yapısı için gerekli olan araç ve gereçlerin getirilip yedi bölgede birden faaliyete geçilmesi talimatını verdi. Askerlerin sözüne hep inanmışımdır. Özü de, sözü de doğrudur.

Söz askerlerden açılmışken bir müjde de asker sporculara vereyim. 2000 yılı Dünya Askeri Atıcılık Oyunları'nın Ankara'daki kurulacak tesislerinin hazırlıkları için verilmesi gereken Başbakanlık fonun ödenekten (üyelerin iki seneye yakın zamandır toplanamadığı için) tek bir kuruş alınamamıştır. Neyse ki her zaman olduğu gibi yine imdada yetişen Genel Kurmay Başkanı Sayın Karadayı'nın talimatları ile kendi özkaynaklarından hazırlıklar başlatılmıştır. Son yarışmalarda sivil atıcılar yüzümüzü pek güldürmedi, dilerim askerden güleriz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!