Hülya Cup Tenis Turnuvası başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Hülya Cup Tenis Turnuvası başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 17, 2012 11:47

Adana Tenis Dağ ve Su Sporları Kulübü bu hafta Hülya Avşar’ı ağırlayıp, Hülya Cup Tenis Turnuvası’na ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor…

Haberin Devamı

Her yıl gerçekleştirilen Çukurova Cup ve Sinan Südaş Tenis Turnuvaları’yla da başarılı organizasyonlara imza atan ATDSK bu kez de İstanbul ve Antalya’dan sonra 3. şehir olarak bu hafta Hülya Avşar’ı ağırlayıp, Hülya Cup Tenis Turnuvası’na ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor…

Adana Tenis Dağ ve Su Sporları Kulübü Başkanı H. İlker Güner, Hülya Cup Tenis Turnuvası ve tenisin Adana'daki yeriyle ilgili açıklamalar yaptı.

İlker Güner kimdir, biraz sizi tanıyalım?
1978 Çimento sektörüyle profesyonel çalışma hayatım başladı. Adana Çimento da görev yaptıktan sonra Sanko Holding Çimento Grubu ve Çinko Grubu’nda CEO olarak görev yaptım. 91 yılından beri üyeliğim vardı şimdi de 2010 Temmuz ayındaki olağanüstü genel kurulda da Tenis Kulübü başkalığına seçildim.

Ne zamandan beri spor hayatınızda?
11 yaşımdan beri severim spor yapmayı…

Peki ya tenis hayatınızın hangi noktasında başladı?
38 yaşımdan sonra… Girme sebebi de kendimi hala genç hissedip gençlerle futbol oynuyordum müsabaka biterdi eve gelirdim yine nefes nefese olurdum. Neyse bir gün basket oynayalım dedim, gittik… Baktım iki bayan tenis oynuyorlar, pota da hemen kortun içinde neyse başladık oynamaya bu defa toplar birbirine girdi. Neyse çıkalım dedik ama çok da merak ettim, izin istedim raketi elime aldım bir iki attım, alış o alış daha da bırakamadım.

91’den bu yana kaç ödül kazandınız?
Çooooooook! İki vitrin dolu...

Hülya Avşar ile de yarışacak mısınız?
Hülya Avşar hanımefendi ile yarışma söz konusu olamaz biliyorsunuz sosyal sorumluluk bilinciyle yapılmış bir proje bir de cinsiyetimiz tutmaz zaten (Gülüyor)

Peki, açılış maçı olmayacak mı? Mesela Hülya Hanım ile kim oynayacak?
Birkaç oyunluk sanırım oynayacaklar.  Kimin oynayacağı konusunda bilemiyorum, sürpriz olacak…

Yönetimde kimler var?
Toplam dokuz kişi… Orhan Kemal Salih, As Başkan. Cemal Baltacı Sayman, Tuba Bada Genel Sekreter, Sermet Soylu Performans Kaptanı, Özkan Çetin Veteran Tenis Kaptanı, Hüseyin Kurtar Kurumsal İletişim, Mehmet Simge Baş Sponsorluk ve Destek, Zehra Bulut Hukuk ve Sosyal İşler… Ve hepsi de sporun içinde olan kişiler

Hülya Cup Tenis Turnuvası, İstanbul ve Antalya’dan sonra 3. şehir olarak Adana’da düzenleniyor… Nasıl karar verdiniz, nerden çıktı bu turnuvaya katılmak?
Bu turnuva 11 yıldır yapılıyor… bünyesinde kabiliyetli minik tenisçilere burs desteği sağlayan bir turnuva… Yaklaşık 6-7 ay önce bu proje bana getirildi ve hemen alalım dedim. Gerekli temaslar yapıldı ve şimdi başlıyor. Dediğiniz gibi İstanbul dışında Antalya var ki Antalya’yı da minik İstanbul olarak sayarsak Anadolu’ya Adana ile bu turnuva çıkmış oluyor.

1 ay sürecek değil mi?
Evet.

Ne zaman başlıyor?
22 Eylül Cumartesi…

Başvuru için son katılım tarihi ne?
20 Eylül…

Haberin Devamı

Adana’da Her Yıl 2 Turnuva

Haberin Devamı

Kulüp olarak senede kaç turnuva düzenliyorsunuz?
Her sene 2 tane çok önemli turnuvamız var. Biri Çukurova CUP, diğeri Sinan Südaş… Her ikisi de uluslararası… Bir de Adana OPEN var…  Sinan Südaş bizim bir üyemizin evladıydı ve bizim de sporcumuzdu… Amerika’da maalesef kaybettik.

Kaç üyeniz var?
Yaklaşık 670…

Hülya Cup’a her yıl 1000 kişi katılıyormuş… Adana’da bu katılım oranı nasıl olur?
Bu İstanbul rakamı… Adana’da 300 üzeri başvuru bekliyoruz. Şuana kadar da 130 başvurumuz var ki daha açıklanalı 1 hafta olmadı bile.

Tenis bugüne kadar hep sadece belirli kesimin oynadığı bir spor oldu… Siz kulüp olarak her kesimin bu sporu yapabilmesi adına herhangi bir çalışma, teşvik yapıyor musunuz?
Neden? Malzemeleri pahalı. Ama bugün artık o kadar yaygınlaştı ki herkes birbirine destek oluyor. Valiliğin başlattığı “Benim mahallem canım mahallem” projesi var, oradan gelen çocuklara tenis dersi veriyoruz. Yine “Sevgiye uzanan eller” Sayın Valilik Makamının projesiydi oradan gelen çocuklara da destek olduk. Yani bu sporun verdiği yaydığı pozitif enerji, elektrik ile birbirine destek olma da arttı insanlar arasında ve elit kesimin sporu olmaktan da çıktı. Mesela 2013 yılına ait en önemli hedeflerimizden biri öğrenci seçip onları yetiştirmek…

Sizin kulüpten yetişen ve çok başarılı olan sporcular var mı?
Var tabii… Çağla Büyükçay var, 23 yaşında. Türkiye şampiyonu, milli sporcu... Dünyanın en prestijli Wimledon, Roland Garnos, Amerika Açık turnuvalarında oynadı. 8 yaşında başladı ve 7 yıl Adana Tenis Dağcılık Spor Kulübündeydi… Diğeri İpek Soylu, 16 yaşında o da kulübümüzde 6 yaşında tenise başladı ve 12 yaşında Enka’ya transfer oldu. Wimledon ve Amerika açık turnuvalarında en iyi 16 seçildi. Dünya sıralamasında da 65.

Akdeniz Oyunları’na katılacak olan sporcunuz ya da iş birliğiniz var mı?
Hayır yok…

Haberin Devamı

“Sağlam Kafa Sağlam Vücutta Bulunur “

Okullar başlayınca buraya gelip spor yapan öğrenci sayısında düşme yaşanıyor mu?
Maalesef en büyük handikabımız o. Eğitimi elbette aksatmaması lazım ama spor da önemli. Sanıyorum zaman yönetimi problemi var çocukların, okul açılınca yoklar. Spor kültürünü ve sporla bütünlüğünü arttırmak lazım…  Veliler çocukları daha çok eğitime yönelsin diye elimizden alıyorlar.

“Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur” demiş Mustafa Kemal Atatürk… Kişisel gelişimde de aktif rolde spor…
Evet, Atatürk’ün sözüyle özdeşiyor… Hem de nasıl! Bir kere spor ruh sağlığı üzerine olmazsa olmaz bir kavram, gerçeklik.

Turnuvanın maliyeti ne kadar?
Yaklaşık 35-40 bin arasında…

Kaç hoca var?
10…

Haberin Devamı

En İyi Tenisçi “Kelebek Ayhan”

Adana’da en iyi tenis oynayan kim?
Hepsi iyi ama Ayhan Sagay var! Belki birazdan çantasını alıp gelir, hiç aksatmadan sporunu yapar. Mesela Hilal Aksöz var… Mesela Prof. Dr. Özgür Yağmur var, Serdar Özbarlas var. Bunlar ayrıca çantalarını alıp Türkiye’deki turnuvalara da giden insanlar. Ama en istikrarlı kim diye sorarsanız Ayhan Ağabeyi söylerim hakikaten takdir edilecek istikrarlılığı var

Kulüp olarak bir de kendi içerinizde yaptıklarınızdan bahseder misiniz?
Kulüp harabeydi 1 senede, 43 yılda yapılandan daha fazla iş yaptık. Fiziki durumu baştan aşağı düzelttik. 2013’ten sonra çok daha iyi olacak, planlarımız bu yönde… 2014’e kadar başkanlık görevim devam ediyor. 2013 yılında ise atağa geçeceğiz. Daha çok hizmet üreteceğiz.

Son olarak eklemek istedikleriniz?
Bu turnuva Adana’mız için olağan üstü güzel bir şey… Kulüp olarak çok iyi bir şekilde organize olduk ve sorunsuz bir şekilde de tamamlayacağımıza inanıyorum. Sermet Soylu bu projenin buraya gelmesinde çok iyi iş yaptı, kendisine bu röportaj aracılığıyla tekrar teşekkür ediyorum.  Bu turnuva süresince emek veren, ilgili gösteren tüm kurum ve kuruluşa, sponsorlarımıza, ilimiz mülki erkanına teşekkürlerimi sunuyorum.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!