Hulki İLgün: Aşkolsun Fener

Güncelleme Tarihi:

Hulki İLgün: Aşkolsun Fener
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2000 00:00

Hulki İLGÜN
Haberin Devamı

HAY Fener hay... Sen çok yaşa emi... Koca bir sezon boyu yenilgiden yenilgiye koş, ona buna puanları armağan et, bütün şampiyonluklara veda et, ondan sonra gel şampiyon adayı Beşiktaş'ı hem de kendi sahasında yen. Vallahi aşkolsun.

Bir ilk yarı ve Fener'in yediği bir ilk gol var ki, ne siz sorun ne ben söyleyeyim. Yani Fener'in genç kalecisi Oğuz hiç lüzumsuz bir pozisyonda ve de bir mahalle takımı kalecisinin dahi yapmayacağı kasti hareketle öyle bir penaltı yarattı ki tariflere sığmaz. İşte ondan sonra sahada yarım saat süreyle sezon boyu görmeye alıştığımız darmadağınık F.Bahçe futbolu devreye girdi. Yani tam bir mahalle oyunu.

Beşiktaş da ne yapsın, baktı ki futbol böyle oynanıyor, onlar da Fener'e ayak uydurunca meydana tam bir ortaoyunu çıktı.

Eee, sözümona şampiyonluğa oynayan Beşiktaş'ı Fener bir anlamda böylesine uyutunça bir anda Kanarya'nın golü vitrine çıkıverdi.

Sahanın en muhteşem futbolcusu ve oyunun başından beri seyircinin büyük tepkisini alan Alpay'ın aşırtma pasını Preko rakip ağlara öylesine mıhladı ki, bir anlamda Alpay'a yapılan edep dışı taşkınlığı da cezalandırmış oldu.

Oyunun ikinci yarısında telaşlanan Beşiktaş'la, derbilerin belalısı F.Bahçe'nin rahat futbolunu seyre koyulduk. İşte bu rahatlık Kanarya'ya genç Serkan'ın ara pasına yine Preko'nun nefis golünü getirdi. Hele arkasından Moldovan'ın Beşiktaş defansını adeta arkasında yedekleyip attığı üçüncü Fener golü doğrusu çok muhteşemdi.

Eee beyler, kolay değil. Koca bir sezon boyu rakiplerine inanılmaz puanlar verip tüm şampiyonluklara veda eden Fenerbahçeli futbolculara lütfen bu son derbi zaferini çok görmeyin ve de benim gibi yapın, bu Fener’e, ‘‘Aşkolsun’’ deyip ayakta alkışlayın.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!