Hulki İlgün: Antep ‘altın puan’ yarışması!

Güncelleme Tarihi:

Hulki İlgün: Antep ‘altın puan’ yarışması
Oluşturulma Tarihi: Kasım 18, 2000 00:00

Hulki İLGÜN
Haberin Devamı

Fenerbahçe ‘‘ALTIN PUAN’’ yarışmasında bu kez Antep'te.

- Eveett... Yarışmaya tamam mı devam mı?

- Devam.

- Şıkları görelim.

- A. Teknik Direktörler, B. Futbolcular, C. Celal Doğan, D. Taraftarlar

- Suali görelim mi?

- Görelim.

- F.Bahçe'yi Gaziantep'te 9 sezondur, kim ya da kimler yeniyor?

- ......... D. Celal Doğan.

- Celal Doğan..... Mı acaba?...... Eveett Celal Doğan. Bildiniz. Doğrudur. Gaziantepspor Fenerbahçe'yi Kamil Ocak Stadyumu'nda devamlı yeniyor. Teknik Direktör, futbolcular ve seyirciler değişmiş hiç fark etmiyor. Değişmeyen tek isim, Başkan Celal Doğan.

Gaziantepspor'una eşi Türkiye'de değil, Avrupa'da bile zor bulunan şahane spor tesislerini kazandıran Başkan Celal Doğan. Ve Celal Doğan Liglerde yanlız Fenerbahçe'ye değil, tüm rakiplerine de sahasında futbol adına adeta kök söktürüyor. Kutluyoruz Celal Doğan'ı.

Fenerbahçe adına yarışma Trabzonspor'la devam ediyor

Duayı şaşırtan gol

TÜRKİYE’NİN ünlü Hafız-ı Kuran-ı, Fevzi Mısır çok eski dostum. Koyuda Fenerbahçe'li.

Gaziantep maçının ertesi sabahı uçakta birlikteyiz. Anlatıyor.

‘‘Hulki'cim, maç günü Beraat Kandili dolayısıyla hayırsever bir kardeşimizin Gaziantep'te yaptırdığı yeni camide mevlit okuyorduk. Yanımda da yine Fenerbahçe'li hafız kardeşim Amir Ateş.

Sıra bana geldi, (MERHABA) bahrini kıraat ediyorum. Nerden nereye, kulaktan kulağa Fener'in yediği ikinci golü Amir'cim duymuş, kulağıma eğilip (2-0 oldu) diye fısıldadı. Vay anam vay, senmisin Fener'in mağlubiyetini fısıldayan. Vallahi o andan sonra üzüntümden neyi nasıl okuduğumu hiç hatırlamıyorum’’

Eee F.Bahçe bu, ne denir. Galibiyetlerinde ünlü hafızları kanaryalar gibi şakır şakır şakıtan takım, mağlubiyetlerinde nerelerde nelere sebeb oluyor değil mi?

Hay Fevzi hocam hay. Sen çok yaşa emi. Tabii sende Amir Ateş hocam.

DİLSİZ İMPARATOR

İstanbul Edirnekapı'dan Arslan Türkoğlu ve arkadaşlarından gelen telefon çok ilginçti.

‘‘Fenerbahçe'mizde yıllarca sürüp giden şampiyonsuzluğu sona erdirmek için parasına puluna bakılmadan, her konuda transferler ve tesisler yapıldı. Hepsine amenna.

Bu arada bizlere zamanında şampiyonluk kazandırmış kaptanımız İmparator Oğuz Çetin, Mustafa Denizli'ye yardımcı olarak atandı. Çok sevindik.

Atanmasına atandı ama, Oğuz'umuz tam bir dilsiz İmparator. Görevi gereği maçlardan önce sözüm ona, yapılan ısınma hareketlerindeki, iki salla bir bağlalı komik görüntüler hepimizi çok güldürüyor.

Hele maç başlamadan önce futbolcuların birbirleriyle kenetlenip, sanki çimlerin arasına bir şey düşürmüşler gibi verdikleri görüntüyü şaşkınlıkla izliyoruz.

Bizde o an futbolcuları, sanki bu maçı kazanmaya andiçiyorlarmış gibi görüyoruz. Ancak, çoğunlukla aldanıyoruz’’

İşte taraftarın görüşü böyle. Ben de kısmetse Trabzon maçında bu görüntüleri özellikle izleceğim. Cevabını haftaya veririm. Söz.

Böyle başa, böyle traş!

BİR yanda Fransa milli maçının acı sonu, öte yanda bu acı sonun mimarı Ulusoy'un federasyonu...

Hazretleri aylar boyu eleştirip, ‘‘Yapmayın, etmeyin. Bu kadar tapon yabancıyı ithal etmeyin, hazinenin dolarcıklarını çarçur edip, futbolumuzu rezil etmeyin’’ diyenlere kulak asmayıp, ligin de, dolayısıyla milli takımın da ipliğini pazara çıkaranlara artık söyleyecek söz bulamıyorum.

‘‘Böyle başa böyle traş’’

Scala’nın derdi

BeŞİktaŞ Samsun deplasmanını da kazasız belasız atlattı ama, taraftarlar çok huzursuz. Hemen beni aradılar.

‘‘Scala hocamız sezona, bana bu kadro yeter, ben bu delikanlılarla hem Avrupa'da hemde Türkiye'de başarıdan başarıya koşarım, diye başladı.

Önce Şampiyonlar Ligi'ne havlu attık, daha sonra lig maratonunda çok zorlanıyoruz. Sağ olsun Nouma'mız sayesinde puanları toplasak da gelecek için endişeliyiz. Duyduğumuza göre sakatlar kervanına her hafta yenilerin ilavesi hocamızın uykularını kaçırıyormuş.

Başkan Bilgili'ye transfere hayır demiştim ama, şimdilerde zor durumdayız. Defansımıza bulup buluşturup, boylu poslu bir iki transfer yapalım diyormuş. Bu haberler doğru mu Hulki Abimiz?’’

Ben de duydum ama, transferleri görmedikten sonra bir şey söyleyemem.

Jilet Jardel

G.saray'a transfer olduğu günden beri sayısız eleştirilere hedef olan Jardel, ‘‘Ayinesi iştir kişinin, lafa bakılmaz’’ deyip gollerini atmaya devam ediyor.

Kendisine ‘‘Yok efendim Jardel futbolcumuymuş, Jardel sanki baston yutmuş, Galatasaray'ın Jardel'i transfer ederken aklı yokmuş’’ gibi yapılan sataşmaları golcü futbolcu, şimdilerde şöyle cevaplıyor.

‘‘Ben Jilet Jardel'im. Top bana gelir, şöyle yan gözle kaleye bakar, golümü atarım. Attığım gollerle de rakip ağları parçalarım.

Jardel'e cevabını verin sayın tandemci ve sarkık liberocular. Tabii verebilirseniz. Bana göre de Jardel bir futbol güneşi gibi. Kendisine atılan çamur, ya da balçıkla sıvanmıyor. Çocuk haklı, önüne gelen rakibe gollerini sıralayıp ‘‘Var mı bana yan bakan’’ diyor.

KISA... KISA...

Yozgat'lılar ‘‘ Yozgat- spor'un Bursa'yı deplasmanda, hem de farklı yenişine çok sevindik. Bizler aslında oynadığımız her maçta, rakiplerin tozunu dumanını atıyor, fakat sonunda talihsizliklerle puanlar kaybediyorduk. Bursa'da alın yazımız değişti. Şimdi rakiplerimiz bizden korksun. Sürprizlerimize hazır olsunlar’’ diyorlar.

F.Bahçe'nin Samandıra Tesisleri'ne giden taraftarlar antrenman sahasına çekilen yüksek duvarlara, alınan yenilgiler üstüne güzel isim takmışlar. ‘‘Utanç Duvarı’’ diyorlar.

Ayrıca Tesislerin üzerinden geçen yüksek gerilim hatlarının yönetici ve futbolcuların sinirlerini bozduğunu kabullenip, ‘‘Koskoca Fener Stadı'nı yeniden yapan Sayın Başkan Yıldırım, iki paralık elektrik direğini, tesisin üstünden nasıl kaldırtamıyor’’ diye eleştiriyorlar.

Trabzon'lular Adana-

spor depremini bir puanlık hafif hasarla atlatınca Fenerbahçe deplasmanını kara kara düşünmeye başladılar. Özellikle Sergen'in sakatlığının ve yapılan yabancı transferlerin bir türlü sona ermemesi, bir yanda yönetimi, öte yanda taraftarları çok üzüyor, ‘‘Pazar günü iki yaralı büyüğün çarpışması, herhalde çok heyecanlı olacak’’ diyorlar.

Bu arada Fenerbahçe yönetimi, bir yanda rakip takımlarla, öte yanda yazılı ve görüntülü görevlilerle savaşını sürdürüyor.

Son defa Gaziantep'te medyaya otel, uçak ve takımın olduğu her yerde çeşitli yasaklar koyan yöneticiler, ‘‘Ohh, maçları böylece özel dostlarımızla rahat rahat izliyoruz. Artık yensekte yenilsekte kimselere hesabını vermiyoruz’’ diyorlarmış.

Bu garip davranış, kulübün yedek sözcülüğünü üstlenen yönetici, Sayın Mahmut Uslu'yu da çok üzüyormuş.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!