HP’nin ‘en uzun’ koşucusu

Güncelleme Tarihi:

HP’nin ‘en uzun’ koşucusu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 01, 2003 19:57

HP Türkiye Kişisel Sistemler Grubu Satış Müdürü Mustafa Saka, iş dünyasındaki uzun ve yorucu yollarından ve yokuşlarından korkmuyor. Çünkü o, gerçek bir maratoncu.

İş hayatı uzun bir maraton sayılabilir ama bazı çalışanlar iki maratonu birden koşmayı başarıyor. Mustafa Saka koşuculuğunu profesyonel iş hayatı ile birlikte sürdürüyor. HP Türkiye Kişisel Sistemler Grubu'nda Satış Müdürü olarak çalışıyor.

Saka, İstanbul'da Fenerbahçe'de oturuyor. Kozyatağı'ndaki işine, koşarak gidip gelerek antreman yapıyor. Hafta sonları Fenerbahçe sahilinde 20 kilometre ve üstünde koşuyor. HP, ona atlet kimliği için de destek veriyor.

Saka, bu yıl HP'nin de sponsor olduğu dünyanın en eski maratonu olan, ABD'deki Uluslararası Boston Maratonu'na katılmış. 107'incisi koşulan Maraton'a Türkiye'den katılan tek sporcu olmuş. 18 bin koşucunun yer aldığı yarışta, dokuz bin 600'üncü sırada yer almış. Yarışı üç saat 43 dakikada koşmuş.

Bu maratona hazırlanırken şirketinden büyük destek görmüş. Yarış için koştuğu mesafeyi haftalık programlara bağlı olarak artırmış. Kendisine bir süre limiti koymuş. Koşuya bir hafta kala işinden izin almış ve hedeflediği süreye ulaşmış. Orada yarışan profesyonellerle karşılaştırdığında yarışmadaki performansını iyi buluyor. Saka, HP Türkiye'de çalışanların özel hayatlarındaki ilgi alanlarına destek verildiğini söylüyor: ‘‘İşimiz çok stresli. Rakamlarla boğuşuyoruz. Bu nedenle iş dışında bir konuyla ilgilenmek gerekiyor. Benim için ilk ön plana çıkan konu atletizm oldu. Ama ben aynı zamanda bisiklet, snow board, wind surf, tenis de oynuyorum.‘‘

HP Kişisel Sistemler Ülke Direktörü Serdar Urçar, HP'de çalışanların sadece iş yerinde çalışarak var olmasını istemediklerini belirtiyor: ‘‘ İşkolik insanlar yaratmak amacında değiliz. Yıl sonunda yaptığımız performans değerlendirmesinde iş dışındaki uğraşlarını da soruyoruz. Performans değerlendirme puanını buna göre belirliyoruz. Eğer çalışanımızın iş dışında bir uğraşı yoksa ona eksi puan vermemiz söz konusu oluyor.‘‘
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!