Hoşgeldin Oktay

Güncelleme Tarihi:

Hoşgeldin Oktay
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 1997 00:00

Vedat OKYAR
Haberin Devamı

Hep bir iddia içindeyimdir; büyük takımın büyük oyuncuları maç kazandırır der dururum. Dünkü oyunu da kolaya getiren, farkı büyüten adam Oktay'dı. Oktay sana, ‘‘Hoşgeldin’’ diyorum. Dünkü oyunda yakaladığın çizgiyi devam ettirirsen -ki ettireceğinden şüphem yok- Beşiktaş'ın işinin büyük bir kısmını halletmiş olacaksın. Attığın üç gol birbirinden güzel. Ama Letchkov'a attırdığın hepsinden güzel. Hem Beşiktaş adına, hem senin adına büyük bir mutluluk içindeyim.

Maç öncesi korkuları maçın içine taşınmadı. Çünkü Beşiktaş'ın koşmayan, didişmeyen adamı yoktu. Hep beraber oynadılar, hep beraber istediler. İstediklerini de sahanın içinden çıkardılar. Beşiktaş, Beşiktaş gibi oynadığı zaman sahanın içinde bundan başka birşey seyredilmez.

Karabük, 16 puan toplamış bir takım. Herhalde buralara boş yere gelmemişler. Bunu da ilk yarı oynadıkları futbolla tasdik ettiler. Üç tane kaçırdıkları net gol pozisyonu var. Onlardan biri gol olsa ne olurdu bilemem. Ama hakemin iki tane üfleyemediği penaltı düdüğü var. İlkinde Oktay'a çalabilse maç daha erken kopardı. İkincisinde Alpay'ın elle vurduğu bir top var, o aralarda oyun 1-0'dı. Hakem onu çalabilse belki oyun bağlanırdı. Bu iki çalamadığı düdük, ipin ucunu da kaçırdı. Ondan sonra her çaldığı, yanlış düdükler oldu. Ben bu hakemden ümitliydim. Ama dün hayal kırıklığına uğradım. Mirmiç'e bir-iki laf edeyim, üç dört maç verdiği futbol molası hiç etkilememiş, bıraktığımız yerde duruyor. Neticede Beşiktaş çok önemli bir deplasmanı geçti, çarşamba oynayacağı Avrupa maçına da Karabük'ten moral yüklendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!