Honda Dakar'a geri dönüyor

Güncelleme Tarihi:

Honda Dakara geri dönüyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 03, 2012 17:47

Honda, Ocak 2013’te düzenlenecek Dakar Ralli’sine motosiklet sınıfında katılacağını açıkladı. Honda, Paris – Dakar Rallisi’nde daha önce 5 kez birinci olmuştu.

Haberin Devamı

Honda, Ocak 2013’te düzenlenecek ve Güney Amerika’da Arjantin, Şili ve Peru üzerinden geçecek olan Dakar Ralli’sine motosiklet sınıfında katılacağını açıkladı. Motosiklet sınıfında daha önce 9 kez yarışan Honda, Paris – Dakar Ralli’sinde 5 kere birinci olmuştu.

turkiyef1.com'un haberine göre; “HRC” olarak adlandırılan Honda ekibinde;  2012 Dakar Rallisi’nde 3. olan Portekizli sürücü Helder Rodrigues, Brezilyalı Felipe Zanol, İngiltere’den Sam Sunderland ve Arjantinli Javier Pizzolito da bulunuyor.

Honda ekibi yarış boyunca Honda R&D tarafından geliştirilip üretilen prototip araçları kullanacak. Ekibin kullanacağı araç, kullanım kolaylığı ve üstün rekabet gücünün birleşimi olan Enduro yarış modeli CRF450X’e dayanıyor.

“Şampiyonluğu amaçlıyoruz”

Haberin Devamı

Honda’nın yarış ekibi, şampiyona heyecanını şu sözlerle dile getirdi: “Dakar Rallisi, yarışmacıların 2 haftadan uzun bir süre için her gün birkaç yüz kilometreyi aşmasını gerektiriyor. Bu da motocross, deneme ve yol yarışları gibi farklı tipteki etkinliklere uygun araçları gerekli kılıyor. Honda, güçlü ve kazanan motosikletin tasarımı ve üretimi için büyük çaba ortaya koydu. Ekip olarak şampiyonluğu amaçlıyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!