Homend ile Antakya sözleşme imzaladı

Güncelleme Tarihi:

Homend ile Antakya sözleşme imzaladı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 21, 2011 14:00

Index Grup'un elektrikli ev aletleri markası Homend, Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nin yeni ekibi Antakya Belediyespor ile İstanbul'da sponsorluk sözleşmesi imzaladı.

Ceylan InterContinental Otel'de düzenlenen sponsorluk tanıtım toplantısına, Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş ve Index Grup Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecik'in yanı sıra, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Rektörü Prof. Dr. Muhammed Şahin, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin, Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Hüsnü Güreli ve eşi Asuman Güreli ile Hamdi Alkan, Ahmet Selçuk İlkan, Antakya Belediyesporlu sporcular ve çok sayıda davetli katıldı.

“Sizlere 13 medeniyetin özetinden, 40 asırlık Türk yurdundan, 3 semavi dinden ve farklı mezheplerden insanların kardeşçe yaşadığı Antakya'dan selam getirdim” diyerek sözlerine başlayan Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş, geçen yıl, kentin “nezaket ve zarafetine” katkıda bulunmak için bayan basketbol takımı kurmaya karar verdiklerini ve kısa sürede Tarkiye Kadınlar Basketbol Ligi'ne çıkmayı başardıklarını ifade etti.

Lütfü Savaş, şöyle konuştu:

“Kentimizin eğitimine, kültürüne büyük katkısı olan Erol Bilecik'e, takımımızı, 'Hiç para vermeseniz dahi artık bu takım sizin' diyerek teslim ettik. Index Grup'un Homend markası ile takımımız aynı dönemde doğdular. Yani bir anlamda ikiz kardeşler. İnşallah birbirlerine uğurlu gelirler. Antakyalıların gurur duyacağı bir takım olacağımıza inanıyorum. Bizim lugatımızda asansör takım olmak gibi bir şey yok. Her zaman daha yukarıyı hedefleyen bir takım olacağız.”

Lütfü Savaş, Homend ile her yıl yenilenecek bir sözleşme yaptıklarını ancak, birlikteliklerinin bir ömür boyu sürmesini dilediklerini ifade etti.

DİĞER KONUŞMACILAR

Index Grup Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecik ise, Homend Antakya Belediyespor olarak öncelikle bu yıl ligde kalma taahhüdü verdiklerini, gelecek yıllarda ise hedefi büyüteceklerini ve her yıl ilk 3'ü hedefleyen bir takım kuracaklarını söyledi.

Memleketi olan Antakya'ya daha önce de sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde eğitim alanında katkı sağladıklarını dile getiren Bilecik, “Homend Antakya Belediyespor'un basketbolla kentin bütünleşmesini sağlayacak, kadınlarımızın, kızlarımızın sosyal gelişimlerine katkı sağlayabilecek keyifli bir rüzgar başlatacağına inanıyorum” dedi.
Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin de, Index Grup'a kente yaptıkları katkılar dolayısıyla teşekkür etti. Türkiye'de kadınların gidip kağıt oyunu oynayabilecekleri ilk kulübün 1965 yılında Antakya'da açıldığını ve halen bu kulübün yaşamını sürdürdüğünü kaydeden Çinçin, Antakya sosyal hayatında kadının her zaman farklı bir yerinin olduğunu ifade ederek, kent olarak kadın basketbol takımına sahip olmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi.

Bu arada, İTÜ Rektörü Muhammed Şahin, Hamdi Alkan, Ahmet Selçuk İlkan ve Asuman Güreli, yaptıkları konuşmalarla kuruluşu ve kulübü tebrik ettiler. Hamdi Alkan'ın, sporculara maçlardan önce künefe yedirilmesini tavsiye etmesi salonda gülüşmelere neden oldu.

TURGAY DEMİREL

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel ise, toplantıya katılmaktan mutluluk duyduğunu dile getirerek, şunları söyledi:

“Hem Homend, hem de Antakya Belediyespor geleceğe yönelik güzel umutlar taşıyor. Antakya Belediye Başkanı, kente büyük hizmetleri olmuş bir işadamı ve firmayla bütünleşerek, sadece Antakya için değil diğer kentlere de örnek teşkil edecek düzeyde bir sosyal spor projesi başlattılar. Ayrıca bir Anadolu kentinde kadın basketbolunun gelişmesine yatırım yapılmasının çok önemli buluyorum. Kendilerini kutluyorum.”
2014 Dünya Kadınlar Basketbol Şampiyonası'nın Türkiye'de düzenleneceğini hatırlatan Demirel, Türkiye'de bayan basketbolunun gelişimine Homend'in ve Antakya Belediyespor'un önemli bir katkı sağlayacağına inandığını da ifade etti.

Turgay Demirel'in “Bir iki yıl içinde, maçları kaybedince suçu federasyonda aramaya başlarsınız” şeklindeki esprisine Erol Bilecik, gülerek, “Dilerim kısmet olmaz ama yenilince kulaklarınızı çınlatmayız. Bundan emin olun” şeklinde karşılık verdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!