Hırvatistan için hazırlıklar başladı

Güncelleme Tarihi:

Hırvatistan için hazırlıklar başladı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 07, 2012 10:52

17 Yaş Altı Milli Futbol Takımı, 14-19 Ekim tarihleri arasında Hırvatistan'da katılacağı 2013 Avrupa Şampiyonası 1. Eleme Turu maçları için yarın İstanbul'da toplanacak.

Aday kadroya davet edilen futbolcular yarın öğle saatlerinde Riva Legend Otel'de kampa girecek.

Türk Milli Takımı, elemelerde 12. Grup'ta ev sahibi Hırvatistan, Kazakistan ve İsrail ile karşılaşacak.

Gruptaki ilk maçında 14 Ekim Pazar günü Kazakistan ile Solin kentinde karşılaşacak 17 Yaş Altı Milli Takımı, 16 Ekim'de Split'te İsrail ile oynayacak. Türkiye, gruptaki son maçında 19 Ekim'de Imotski'de ev sahibi Hırvatistan ile karşı karşıya gelecek.

-Aday kadro-

Teknik direktör Hakan Tecimer yönetimindeki 17 Yaş Altı Milli Takımı'nın aday kadrosuna davet edilen futbolcular şunlar:
Duhan Çağlar Akdağ, Mustafa Batuhan Altıntaş (Bursaspor), Aziz Ceylan, İbrahim Serdar Aydın (Fenerbahçe), Hüseyin Altuğ Taş, Veysel Mercan (Galatasaray), Übeyd Adıyaman (Gençlerbirliği), Melih Can Yağcı, Mahmuthan Samet Acar (Bucaspor), Muhammet Arı (Denizlispor), İsmail Köse, Fatih Demirlek (Turgutluspor), Anıl Çapkın, Turgay Philipp Gemicibaşı, Eren Özen (Köln), Mete Çelik, Mert Öztürk, (Stuttgart), Serdar Bingöl (Borussia Dortmund), Erdal Öztürk (Hoffenheim), Orkan Çınar (Wolfsburg).

-Statü-

Toplam 52 takımın 4'erli olarak 13 gruba ayrıldığı 1. eleme turunda, gruplarını ilk iki sırada tamamlayan ekiplerle, tüm gruplar arasında iki en iyi üçüncü, elit tura yükselecek.

Mart 2013'te düzenlenecek ve toplam 28 takımın 4'erli 7 gruba ayrılacağı elit turda ise gruplarını lider tamamlayan 7 ekip, 2013 yılında Slovakya'da yapılacak olan finallere yükselmeye hak kazanacak. Ev sahibi Slovakya finallere direkt olarak katılacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!