Hingis ve Capriati finalde

Güncelleme Tarihi:

Hingis ve Capriati finalde
Oluşturulma Tarihi: Ocak 25, 2001 00:00


Avustralya açık Tenis Turnuvası'nda İsviçreli Martina Hingis ve ABD’li Jennifer Capriati finale çıktı. Dün çeyrek final karşılaşmasında Serena Williams'ı 2-1 yenen Hingis, bugün de Venus Williams'ı 53 dakika süren maçta 6-1, 6-1'lik setlerle, ABD’li Jennifer Capriati de yurttaşı Lindsay Davenport'u oldukça çekişmeli geçen karşılaşma sonrasında 6-3 ve 6-4'lük setlerle 2-0 yenerek finale yükseldiler.
Haberin Devamı

Maçı baştan sona kontrolünde götüren Hingis, isteksiz bir oyun sergileyen Williams karşısında rahat bir galibiyet aldı. Maçtan sonra konuşan ünlü raket, "Çok formda olduğumu düşünüyorum. Sadece oyuna konsantre oldum ve kendi oyunumu oynadım. Kazanacağımı hissetmiştim" dedi.

Besin zehirlenmesi geçiren Williams'ın maça hazırlanamadığı ve bu olayın performansını etkilediği gözlenirken, geçtiğimiz yıl Wimbledon Tenis Turnuvası'nda ortya koyduğunun çok uzağında bir maç çıkardı.

Geçtiğimiz iki yılda herhangi bir Grand Slam Turnuvası kazanamayan Hingis, daha önce Williams kardeşleri aynı turnuvada yenmemişti.

Günün bir diğer karşılaşmasında ABD’li Jennifer Capriati yurttaşı Lindsay Davenport'un saltanatına 6-3 ve 6-4'lük setlerle 2-0 yenerek son verdi.

Capriati karşılaşma sonrası, "Bunu gerçekten istedim. Uzun zamandır Grand Slam Turnuvasında finale çıkmak istiyordum. Maç öncesinde kendimi kazanmaya şartladım" dedi. Vatandaşı Lindsay Davenport ise Capriati'nin gerçekten çok iyi oynadığını ancak kendisinin yeterince iyi bir oyun çıkaramadığı belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!